Blessure Tim Krul: Kjell Scherpen debuteert bij het grote Oranje

Kjell Scherpen
Kjell Scherpen zit voor het eerst bij het grote Oranje © ANP / Rui Vieira
Bondscoach Louis van Gaal heeft keeper Kjell Scherpen bij Oranje gehaald. De doelman van Jong Oranje uit Emmen vervangt Tim Krul in de Nations League-wedstrijden tegen Wales en Polen. De goalie van Norwich City heeft bij de training zondag een blessure opgelopen.
De 22-jarige Scherpen zat nooit eerder bij de selectie van Oranje. Hij was juist bij Jong Oranje bezig aan de voorbereiding op de kwalificatiewedstrijden voor het EK tegen Gibraltar en Wales. De keeper van Brighton & Hove Albion heeft 15 interlands voor de Nederlandse beloften op zijn naam staan.

Drie duels

Nederland is in de voorbereiding op de Nations League-wedstrijden tegen Wales (2 keer) en Polen. Woensdag wacht de uitwedstrijd tegen Wales. Zaterdag 11 juni en dinsdag 14 juni speelt Oranje in De Kuip tegen respectievelijk Polen en weer Wales. Oranje gaat aan kop na 1 gewonnen wedstrijd tegen België (1-4).

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.