Smidt snelt in toptijd naar tweede plaats bij FBK Games

Nick Smidt
Nick Smidt © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
ATLETIEK - Hordeloper Nick Smidt heeft op de FBK Games in Hengelo de tweede plaats gepakt op de 400 meter. De Assenaar deed dat in een beste seizoentijd van 49.66 seconden.
De overwinning ging naar de Belg Julien Watrin in een tijd van 49.47 seconden. Smidts landgenoot Ramsey Angela eindigde als derde met een tijd van 50.44.

EK en WK

"Door het coronavirus gaan we een druk outdoorseizoen tegemoet. Er staat een WK en EK op het programma", legt Smidt uit. "Ik wil finales halen en in Berlijn op het Europees kampioenschap voor een individuele medaille gaan. Dat moet natuurlijk gebeuren op mijn favoriete onderdeel de vier keer 400 meter horden."
"Ik ben 24 en het moet maar eens gebeuren", draait Smidt er niet omheen. Hij voert de druk op. Iets dat hem in het verleden wel eens heeft genekt. "Dan houd je vast, bijna zo stevig dat het giftig wordt. Dat moet je hebben ervaren om daarna te weten dat het anders moet. In de voorbereiding steek ik zoveel energie en tijd dat ik na een race de uitslag moet accepteren", zei hij begin april.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.