TT gaat na twee zware corona-edities voor bezoekersrecord

ANP-433096151
Vorig jaar won Fabio Quartararo de MotoGP-race © ANP / Vincent Jannink
MOTORSPORT - De kaartverkoop voor de TT, die weer in het laatste weekend van juni gepland staat, ligt voor op die van 2019. Toen kwamen er 167.000 bezoekers in drie dagen naar Assen. Dat was een evenaring van het record van 2018.
Ondanks dat bij de Grand Prix van Italië en Spanje de laatste weken veel lege stoeltjes te zien waren, maakt TT-voorzitter Arjan Bos zich geen enkele zorgen over de kaartverkoop bij de Asser TT.
"De Grand Prix van Italië heeft zichzelf letterlijk uit de markt geprijsd met heel dure kaarten. Wij zitten wat dat betreft in de middenmoot, wij vinden dat het betaalbaar moet blijven", reageert Bos na afloop van de persconferentie. "We lopen qua aantallen en snelheid voor op de kaartverkoop van 2019, dus ik verwacht ook echt een vol huis. Daarnaast hoop ik dat we vrijdag en zaterdag bij de trainingen blijven groeien, zoals de trend de afgelopen jaren was", vertelt Bos.

Investeren in 'beleving'

De TT-bezoeker zal volgens de preses niet merken dat het circuit te lijden heeft gehad onder twee magere corona-jaren. "Wij willen juist in de 'beleving' investeren. Ook rechtenhouder Dorna is daar meer toe bereid. In het verleden hebben we weleens ideeën gelanceerd en daar waren ze dan wat terughoudend in. Maar nu kijken ze met een schuin oog naar de Formule 1. Daar hebben ze goede dj's en wordt het volkslied gezongen. Dat gaan wij nu ook doen", verklaart Bos. Mezzosopraan Maria Fiselier, bekend van onder meer de Beste Zangers van Nederland, mag dat in Assen gaan doen.
Alles over de TT bij RTV Drenthe!
RTVDrenthe.nl/TT is dé website voor alles wat met de TT in Assen te maken heeft. Je vindt er historische verhalen, prachtige foto's en natuurlijk al het laatste nieuws. Vanaf komende week gaan we echt los, maar ook nu kun je er al het nodige lezen.

Publiek dichter bij coureurs

Een ander streven is om het TT-publiek de kans te geven hun helden ook van dichtbij te zien. Zo zal de Franse klassementsleider van de MotoGP Fabio Quartararo op donderdag in de binnenstad van Assen de TT Legends Walk openen. De komende jaren worden meer dan honderd bronzen tegels met de gezichten van TT- en Superbike-winnaars in de straten van het centrum van Assen gelegd.
Op vrijdag zwaaien verschillende Grand Prix-coureurs ook de deelnemers aan de traditionele TT Nightride uit. Verder komt er op zaterdag na de trainingen een meet-and-greet met coureurs op de pleinen bij de Haarbocht.

MotoGP TT Truckrun 2022

Een nieuw Drents evenement wordt de MotoGP TT Truckrun. Dat is een samenwerking tussen de Stichting Happy Smile en Grand Prix-chauffeur John Norda uit Klijndijk. Meer dan vijftig vrachtwagens van Grand Prix-teams bezorgen op de maandag voor de TT ernstig zieke kinderen en kinderen met een beperking een onvergetelijk moment. Zij mogen met een begeleider vanuit Emmen naar Assen meerijden met een Grand Prix-truck. Ook rijdt de colonne een rondje over het TT Circuit.

Bendsneyder en Van den Goorbergh

Sportief gezien wordt de 91e TT een bijzonder evenement. Want dit jaar heeft ons land de luxe van twee vaste Grand Prix-coureurs. Zowel Bo Bendsneyder als Zonta van den Goorbergh rijden in de Moto2-klasse.
TT gaat na twee zware corona-edities voor bezoekersrecord

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.