Arianne Hartono ronde verder bij grastoernooi Rosmalen

Arianne Hartono
Hartono is na de uitschakeling van Suzan Lamens de enige overgebleven Nederlandse bij de vrouwen © Jeroen Tibbe
TENNIS - Tennisster Arianne Hartono uit Meppel heeft zich vandaag bij het grastoernooi in Rosmalen geplaatst voor de tweede ronde. Hartono, de mondiale nummer 172, had drie sets nodig om de Australische Taylah Preston te verslaan. Het werd 6-4, 3-6 en 6-4 voor de 26-jarige Drentse.
In de tweede ronde neemt ze het op tegen de winnaar van de partij tussen de als eerste geplaatste Aryna Sabalenka uit Belarus en Kateryna Baindl uit Oekraïne. Sabalenka treedt in Rosmalen onder neutrale vlag aan.

Enige Nederlander

Hartono is na de uitschakeling van Suzan Lamens de enige overgebleven Nederlandse bij de vrouwen. Lamens, de nummer 4 van Nederland, verloor maandag met 7-6 (5) 6-3 van de Russin Anna Kalinskaja, de nummer 86 van de wereld die eveneens onder neutrale vlag speelt. Arantxa Rus liet het toernooi in eigen land schieten, omdat ze deze week liever een toernooi op gravel speelt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.