Assen krijgt mega-TT-kunstwerk voor het station

Assen krijgt mega-TT-kunstwerk voor het station
Het is de bedoeling dat er ieder jaar rond de TT steeds meer 3D-werken worden gemaakt in Assen © Aziz Elgart
MOTORSPORT - De Duitse kunstenaar Aziz Elgart begint maandag aan een enorm 3D-schilderij met als thema de TT. Voor het station van Assen zal een kunstwerk van 18 meter lang en 6 meter breed worden geschilderd.
Het is de bedoeling dat er ieder jaar rond de TT steeds meer 3D-werken worden gemaakt in Assen. De Drentse hoofdstad wil hiervoor een stedenband met het Duitse Wilhemshaven opbouwen. Daar wordt ieder jaar in augustus één van de grootste streetart-evenementen van Europa gehouden.

Stedenband Wilhemshaven

Wilhemshaven is een havenstad in de Duitse deelstaat Nedersaksen. De stad ligt aan de westkust van de Jadeboezem, een baai van de Noordzee.
Toeval wil dat in Wilhemshaven ook nog eens de meeste motoren per inwoner van Duitsland te vinden zijn. En daarnaast zijn er ieder jaar ook heel wat inwoners van de stad te gast bij de TT van Assen.

Toeristisch Recreatief Platform Assen

Het kunstwerk in Assen is een initiatief van het Toeristisch Recreatief Platform Assen (TRP). Daarin bundelen verschillende organisaties en ondernemers hun krachten om toerisme en recreatie in de gemeente Assen te bevorderen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.