Classic Grand Prix komt in september naar TT Circuit Assen

Classic Grand Prix komt in september naar TT Circuit Assen
Classic Grand Prix komt in september naar TT Circuit Assen © LDP international
AUTO-/MOTORSPORT - In september komen er oude auto's en motoren naar het TT Circuit van Assen voor de Classic Grand Prix. Klassieke formule-auto's, sportwagens en Grand Prix- en Superbike-motoren zijn dan daar te bewonderen.
Fans kunnen monteurs uit vervlogen tijden spreken en kunnen ook hun eigen trots op wielen tonen.

Bijzondere bolides

In de jaren vijftig tot aan de jaren negentig groeiden de ontwikkelingsbudgetten van de fabrikanten. Daardoor werden er zeldzame racers gebouwd. Tijdens de Classic GP Assen komen de bolides uit deze tijd in actie.
Bijvoorbeeld de legendarische prototype endurance racers in de KW Group C Supercup en 'vintage' sportwagens die ooit de 24 uur van Le Mans reden. Maar ook categorieën die het racen voor een breder publiek mogelijk maakten met 'opgevoerde' touringcars uit de jaren '70, '80 en '90 en de Formula V-klasse waarin diverse F1- en Indycar-kampioenen hun eerste meters maakten.
Artikel gaat verder onder de foto:
Classic GP Assen KW Group C Supercup
Classic GP Assen KW Group C Supercup © LDP international
Assen is het enige circuit ter wereld waarop al sinds de start van het wereldkampioenschap 's werelds beste motorracers in actie komen. In september keren 140 Grand Prix machines van 34 merken afkomstig uit 16 landen 'terug' naar het 'Circuit van Drenthe'. De Classic GP presenteert volle startvelden met originele Grand Prix-motoren in de klassen 125cc, 250cc, 350cc en 500cc alsmede races met klassieke Superbikes.

Classic GP

Tijdens de Classic GP wordt er drie dagen geracet en zijn er demonstraties. Het evenement is van 16 tot en met 19 september.
De organisatie is in handen van sportpromotor Lee van Dam uit Assen. Zijn bedrijf was ook verantwoordelijk voor de MXGP motorcross op het TT CIrcuit, de DTM-races, de A-1 en de jaarlijkse Jack's Racing Days.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl