Routine Be Quick 1887 is FC Klazienaveen te machtig: geen promotie

Be Quick 1887
Be Quick 1887 viert ingetogen de promotie ten koste van FC Klazienaveen © RTV Drenthe
Ingetogen en rustig, zo vierde Be Quick 1887 vanmiddag de promotie naar de 2e klasse van het zaterdagvoetbal. De club uit Haren won op het veld van ZZVV de finale van de nacompetitie van FC Klazienaveen, die een sterke eindsprint in de 3e klasse D niet kon bekronen met promotie.
Be Quick 1887 voetbalde op het kunstgras zoals het na de wedstrijd feestvierde. Rustig en op routine. FC Klazienaveen, dat vooral in zijn kracht komt als er veel duels kunnen worden gemaakt, kwam totaal niet in dat geliefde spelletje. Het voetballende vermogen van de Groningers, met routiniers als Aron Strengholt en Willem Lanjouw, was daarvoor simpelweg te goed.

Trots

"We hebben wel wat kansjes gehad, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat we terecht hebben verloren. Natuurlijk is er een kater nu, maar ik ben trots op wat we dit jaar bereikt hebben. Het seizoen begon lastig met veel blessures en langzaam maar zeker klommen we op de ranglijst en werden we nog derde. In de nacompetitie versloegen we De Weide en ZZVV, maar vooral die laatste wedstrijd heeft ons mede door de verlenging veel kracht gekost. Het was, zeker na de 1-0 achterstand, wel een beetje op bij ons", aldus FC Klazienaveen-trainer Patrick Beek.

Lanjouw scoort in zijn laatste

De 1-0 van Be Quick kwam van de voet van Lanjouw, die vanmiddag - na een lange carriere - zijn laatste wedstrijd speelde. De bijna 40-jarige spits, die onder andere speelde voor de zondagtak van Be Quick 1887, HHC en Genemuiden, begint volgend jaar aan zijn derde club als hoofdtrainer (Drachtster Boys). Na rust probeerde Klazienaveen het wel, maar het creëerde eigenlijk niets. Toen de 2-0 viel, via Ruben Kiers in de 68e minuut, was het duel beslist. In blessuretijd bepaalde Strengholt de eindstand op 3-0.
Samenvatting FC Klazienaveen - Be Quick 1887 (finale nacompetitie 2e klasse zaterdag)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl