Rolder Boys verslaat Valthermond in verlenging en promoveert naar 1e klasse

Vreugde bij Rolder Boys: Na een sensationele overwinning is promotie een feit
Vreugde bij Rolder Boys: Na een sensationele overwinning is promotie een feit © RTV Drenthe
VOETBAL- Rolder Boys speelt volgend seizoen weer in de 1e klasse. De ploeg van trainer Rick Slor won de finale van de nacompetitie met 3-2 van Valthermond. Bloed, zweet en tranen kostte het wel want het spektakelstuk op het veld van vv Beilen duurde maar liefst 120 minuten.
Valthermond en Rolder Boys waren in de competitie (in de 2e klasse L) aan elkaar gewaagd. Rolder Boys werd derde in de eindstand met 53 punten. Nummer twee Valthermond behaalde slechts twee punten meer. In de nacompetitie kwamen beide ploegen in de finale door overwinningen op Stadspark (Rolder Boys) en Dalen (Valthermond).
Rolder Boys begon aanvallend aan de wedstrijd, maar het was Valthermond dat de score na vijf minuten opende via Milan Draijer. De aanvaller werd diep gestuurd en faalde een op een met keeper Raimo Bruinsma niet. De blauw-witten hadden de wedstrijd onder controle en kregen zelfs een kans op 2-0 via Rick Schlimback.
Rolder Boys stelde daar weinig tegenover, maar kreeg tien minuten voor rust een vrije trap op een kansrijke positie. Frank Suurd schoot op de paal, maar de bal bleef in het spel. Daarbij kwam de bal voor de voeten van Jasper Kroon, die onderuit werd gehaald in de zestien meter door Erik Jan Veerbeek. Scheidsrechter Martijn Gerbrandy wees resoluut naar de stip. Sander Jansen benutte de strafschop, waardoor beide ploegen gingen rusten met een 1-1 stand.
Tweede helft
In de tweede helft kwam Rolder Boys in de 66e minuut op voorsprong door diezelfde Jansen. Via de kluts kreeg hij de bal tijdens een corner voor z'n voeten. Hij bedacht zich geen moment en schoot de bal achter doelman Noah Sahetapy. Vier minuten later ging Dion van der Laan op avontuur. De rechtsback kapte twee man uit en schoot de bal vervolgens weergaloos achter doelman Bruinsma: 2-2. Dat was na negentig minuten ook de einstand, waardoor we gingen verlengen.
Krikke velt vonnis
In de verlenging werd er door beide ploegen niet gescoord. Rolder Boys kreeg nog de beste mogelijkheden en leek ook iets fitter. Toch leken beide ploegen af te stevenen op penalty's. Maar uiteindelijk kreeg Rolder Boys in de 117e minuut een vrije trap op een kansrijke positie. Siemen Krikke werkte de bal tegen de touwen en zorgde zo voor feestvreugde bij Rolder Boys. Bij Valthermond waren de druiven zuur. Volgens de blauw-witten hing er een buitenspelluchtje aan de laatste goal.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl