De zomer is begonnen, maar de spelers van FC Emmen mogen juist weer aan de bak

Voor FC Emmen is het nieuwe seizoen begonnen
De zomer is vandaag officieel begonnen, maar voor de spelers van FC Emmen zit de zomerbreak erop © Tom Meijers
VOETBAL - FC Emmen is begonnen aan het nieuwe eredivisieseizoen. Vanochtend rond negen uur lieten veel oude bekenden zich weer zien op De Oude Meerdijk, maar waren er ook nieuwe gezichten te bewonderen.
"Ik kon niet wachten om weer te beginnen", lacht Lorenzo Burnet, die de vakantie samen met zijn gezin in Nederland doorbracht. Ook de uitgeruste Jari Vlak is in eigen land gebleven: "Volendam voelt ook als vakantie." Rui Mendes maakte daarentegen wel wat vlieguren. De topschutter van vorig seizoen maakte uitstapjes naar onder meer Ibiza, Egypte en Barcelona.
Onderweg naar het spelershome blikt Burnet vooruit: "We zijn weer terug op ons niveau. Ik heb erg veel zin om weer in de eredivisie te spelen, de club te vertegenwoordigen en onszelf te laten zien." Ook Vlak kijkt enorm uit naar het nieuwe seizoen: "Mooi dat we direct mogen starten tegen PSV, dan weten we direct dat we weer terug in de eredivisie zijn. Ik heb er zeker zin in."
(Tekst gaat verder onder de video)
Vakantie FC Emmen-spelers voorbij
Een aantal spelers ontbrak nog op de training. Zo is er nog geen duidelijkheid over doelman Michael Brouwer en Miguel Araujo. Zij waren er vanochtend dan ook niet bij. Ondanks dat Maikel Kiefenbeld wél zijn eerste stappen op het kunstgrasveld in De Oude Meerdijk zette, is het wachten nog op meer nieuwe gezichten. Een van hen zou zomaar Bas Dost kunnen worden. De gesprekken tussen de clubleiding en hem zijn goed verlopen en ook trainer Dick Lukkien sprak inmiddels met de felbegeerde spits.

Op de camping van Kieftenbeld

Kieftenbeld maakte dus voor het eerst zijn opwachting in het FC Emmen-trainingsshirt. De middenvelder die overkwam van Millwall genoot zichtbaar en zit al helemaal op zijn plek in Drenthe: "Je wacht op het totaalplaatje. Dat kwam voor mij deze zomer bij FC Emmen", aldus de bijna 32-jarige Lemelevelder. Op de camping kwam het goede gevoel, want daar zat Kieftenbeld op het moment dat Ronald Lubbers hem belde. "Ik heb hem gezegd dat hij welkom was en dat ik koffie zou zetten."
"Er is wel vaker contact geweest met FC Emmen, maar toen was ik voor mijn gevoel nog niet klaar in Engeland en koos ik voor een voor mij bekende trainer bij Millwall."
Kieftenbeld kwam vrij snel tot een akkoord met de Drentse club. "Eigenlijk heel bewust omdat ik het fijn en ook belangrijk vind om de gehele voorbereiding mee te draaien. Ik ben een echte teamplayer en wil graag met een groep werken naar een doel. Wat dat doel is? Daar hebben we het later wel een keer over. Nu is het eerst fit worden en ons klaarstomen voor de eerste competitiewedstrijd."
FC Emmen en Kieftenbeld vonden elkaar op camping