Volleybalster Fleur Meinders tekent contract bij Bundesligaclub uit Aken

Fleur Meinders tekent voor twee seizoen bij Bundesligaclub Aachen
Fleur Meinders tekent voor twee seizoen bij Bundesligaclub Aachen © Ladies in black Aachen
VOLLEYBAL - Fleur Meinders (20) uit Beilen heeft een contract voor twee seizoenen bij Ladies in black Aachen getekend. De Duitse club eindigde afgelopen seizoen op de zesde plaats in de eerste Bundesliga.
"Ik ben heel erg blij dat ik het nu bekend mag maken. Ik weet het al sinds half maart", reageert Meinders. "Ik wil graag een stap maken en ik was wel een beetje klaar met de Nederlandse competitie. Ik ben al in Aken geweest en heb inmiddels een appartement waar ik samen met een teamgenootje ga wonen. Ik was nog nooit in Aken geweest. Maar het is een mooie stad, net over de grens. Dus ik kan ook nog relatief makkelijk naar huis", vertelt Meinders.

'Jonge spelverdeelster'

Met de hulp van haar spelersmakelaar kwam ze bij de Bundesliga-club terecht. "Zij zochten nog een jonge spelverdeelster die ze zelf konden opleiden. Dus dat past prima. Het team begint volgend seizoen met zes nieuwe speelsters."
Meinders neemt na twee seizoenen afscheid van Apollo 8 uit Borne. Dit jaar verloor de ploeg de finale om het landskampioenschap van Sliedrecht Sport.

Carrière tot nu toe

Het Drentse talent maakte kennis met volleybal bij Smash in Beilen. Daarna vertrok ze naar Sudosa-Desto in Assen en maakte vervolgens de overstap naar het Talentteam op Papendal. In vier jaar tijd onderging ze daar een metamorfose van diagonaal tot spelverdeelster.

Zenuwachtig

Op 15 augustus begint voor Meinders bij Aken de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Toen ik het contract tekende voelde het allemaal nog ver weg. Maar nu komt het steeds dichterbij en voel ik me wat zenuwachtig als ik eraan denk. Maar ik heb er heel veel zin in", besluit Meinders.