Dick Lukkien wil komst Bas Dost niet forceren: 'Hij moet een weloverwogen besluit nemen'

Trainer Dick Lukkien heeft een goed gesprek gehad met Bas Dost
Trainer Dick Lukkien heeft een goed gesprek gehad met Bas Dost © RTV Drenthe / Tom Meijers
Het gesprek tussen trainer Dick Lukkien en de potentiële nieuwe spits van FC Emmen, Bas Dost, verliep goed. Dat zei Lukkien na afloop van de eerste training in aanloop naar het nieuwe eredivisieseizoen.
"Het was een goed gesprek en Bas is gewoon een prima kerel", zegt Lukkien over de transfervrije spits van Club Brugge. "Ik heb mijn voetbalpraatje gehouden en hem verteld wat voor rol ik voor hem in gedachten heb. De spitspositie is een belangrijke plek als je kijkt naar de compositie van je elftal."

'Het liefst weet ik het binnen nu en eind volgende week'

En dus hoopt de trainer dat er snel duidelijkheid komt. "Het liefst binnen nu en eind volgende week", zegt Lukkien, die ook beseft dat het hier gaat om niet zomaar een speler, maar een speler die moet kiezen tussen misschien wel gevoel en nog één keer flink cashen. "Je moet met zoiets simpelweg voorzichtig zijn, want je wilt het ook niet forceren. Hij moet een weloverwogen beslissing maken en dat heb ik hem ook gezegd."
Inmiddels is wel bekend dat Dost Feyenoord 'nee' heeft verkocht en ook het Turkse Besiktas hoeft niet te rekenen op de komst van de ex-international.

Araujo en Brouwer

Ook omtrent doelman Michael Brouwer en Peruaans international Miguel Araujo is er nog onduidelijkheid. "Michael wil blijven, maar staat onder contract bij Heracles. Er staat binnenkort een gesprek gepland tussen hem en de clubleiding, dus dat is afwachten. Datzelfde geldt voor Miguel. De situatie is wellicht anders dan twee weken geleden. Peru heeft zich niet gekwalificeerd voor het WK en of dat voor een andere keuze zorgt bij hem is afwachten. Daarom zitten we ook niet stil en oriënteren we ons wel op de markt, simpelweg omdat dat moet."
'Bas Dost moet een weloverwogen besluit nemen'