Leonel Miguel op proef bij Telstar

Leonel Miguel
Leonel Miguel een jaar geleden, toen hij zijn contract tekende bij FC Emmen © FC Emmen
VOETBAL - Leonel Miguel gaat vanaf volgende week op proef bij Telstar, de club uit Velsen-Zuid die het afgelopen seizoen als voorlaatste eindigde in de Keuken Kampioen Divisie.
De 21-jarige centrale verdediger was het afgelopen seizoen in Emmen vooral bankzitter. Hij startte nog wel in de basis als centrale verdediger naast captain Jeroen Veldmate, maar na de terugkeer van Peruaans internatioanel Miguel Araujo verdween de oud-speler van FC Groningen uit het elftal van Dick Lukkien.
In het kampioensjaar van FC Emmen kwam Miguel tot zeven optredens in de hoofdmacht van de Drentse club. Zijn laatste optreden (als basisspeler) was in oktober, bij TOP Oss toen Emmen in blessuretijd de overwinning pakte door een rake kopbal van Jeroen Veldmate: 1-2.

Van Zuidhorn naar de jeugdopleiding van FC Groningen

Leonel Miguel speelde in de jeugd bij VV Zuidhorn, in 2012 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van FC Groningen.

Telstar

Bij Telstar staat Mike Snoei volgend seizoen als trainer voor de groep. "Tot nu toe liggen veertien spelers vast en ze zijn nog op zoek naar zes versterkingen", laat Miguel weten. "Ik ben benieuwd en heb in ieder geval zin om me daar te laten zien."

Scholte tekent contract voor één seizoen

Ben Scholte zette vanmiddag een handtekening onder een nieuw contract. De aanvaller uit Ter Apel staat op de nominatie om een seizoen verhuurd te worden. Zijn zaakwaarnemer, Harold Eijkelkamp, laat weten dat er op dit moment wordt gezocht naar een passende club. "Hij moet spelen, zo simpel is het."