Welke Drentse amateurclub hengelt 'Messi van de Meerdijk' binnen?

Anco Jansen
Keert Anco Jansen volgend jaar terug in Emmen? © RTV Drenthe
VOETBAL - Anco Jansen die schittert in 'Onze Club' op TV Drenthe? Het zou volgend seizoen zomaar eens kunnen. Meerdere Drentse clubs willen de oud-speler van FC Emmen dolgraag inlijven. Hoofdklassers vv Hoogeveen en HZVV hebben zich al gemeld bij de Zwollenaar, maar een zaterdagclub in Emmen lijkt de beste papieren te hebben.
De kampioen van de 2e klasse J, DZOH, denkt de 'Messi van de Meerdijk' namelijk te kunnen overtuigen om de ambities van de club verder vorm te geven. De club uit De Rietlanden in Emmen wil naar de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal en Jansen moet daarbij helpen. De 33-jarige middenvelder heeft donderdag een gesprek met de nieuwe trainer van DZOH, Marc van Meel.

350 officiële duels als profvoetballer

Jansen sloot onlangs zijn profloopbaan af, na een avontuur bij PSM Makassar in Indonesië. Daarvoor speelde de man, die in 2018 (met een cruciale rol in de finale tegen Sparta) met FC Emmen geschiedenis schreef door te promoveren naar de eredivisie, voor PEC Zwolle, FC Groningen, Cambuur, De Graafschap, Roda JC, Boluspor (Turkije), FC Emmen en NAC. In totaal speelde hij 350 officiële duels als profvoetballer.