Kijk live: NK tijdrijden in Emmen

Elmar Reinders maakt stap naar de WorldTour
Elmar Reinders is één van de deelnemers in Emmen © ANP/Vincent Jannink
WIELRENNEN - De gemeente Emmen is vandaag het decor van het Nederlands Kampioenschap tijdrijden. De deelnemers, onder wie de huidige Nederlands kampioen Tom Dumoulin en de regionale favoriet Elmar Reinders, starten in Wildlands en finishen op het Raadhuisplein voor het Atlastheater.
Zo'n 260 renners verschijnen aan de start. De eerst renner vertrok vanochtend om 9 uur. Het evenement duurt tot ongeveer 18.15 uur. Naast de profvrouwen en -heren, wordt er ook door de nieuwelingen, junioren en belofterenners gereden. De profs rijden twee ronden van vijftien kilometer door het buitengebied van Emmen. De parcours gaat vanuit Wildlands richting Sleen en dan via de nieuwe fly-over van de N34 bij Erm terug naar het centrum van Emmen.
Bij de mannen strijden, behalve Reinders en Dumoulin, ook onder anderen Bauke Mollema en Thymen Arensman om de titel. Bij de vrouwen gaan onder meer werelduurrecordhouder Ellen van Dijk en Riejanne Markus de strijd aan om de trui over te nemen van de gepensioneerde Meppelse Anna van der Breggen.
Volg hier het NK:
*Deze livestream is een externe stream. RTV Drenthe is niet verantwoordelijk voor eventuele storingen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl