Lorenzo Ebecilio op proef bij FC Emmen

Lorenzo Ebecilio
Lorenzo Ebecilio in het shirt van APOEL Nicosia © ANP / Marc Atkins / Offside
Lorenzo Ebecilio is sinds vandaag op proef bij FC Emmen. De 30-jarige aanvaller/aanvallende middenvelder is op dit moment transfervrij nadat hij het afgelopen seizoen onder contract stond bij het Cypriotische Achyronas Liopetriou.
In december 2010 debuteerde Ebecilio onder Frank de Boer in de hoofdmacht van Ajax. Hoewel hij in het seizoen 2010/11 bijna alles speelde, vertrok hij in de zomer van 2013 relatief anoniem uit Amsterdam. Wat volgde was een zwerftocht door Europa en Azië. Zijn lijstje clubs is enorm: Metalurg Donetsk, FC Qabala, Mordovia Saransk, Anzhi Makhachkala, APOEL Nicosia, Rode Ster Belgrado, Júbilo Iwata en dus Achyronas Liopetriou.
In zijn jongere jaren speelde Ebecillio in vrijwel alle vertegenwoordigende elftallen van Oranje: van de Onder 16 tot Jong Oranje.

'Op de blaren zitten'

Wie Ebecilio twaalf jaar geleden zag debuteren voor Ajax tegen Vitesse, had waarschijnlijk niet een dergelijk carrièreverloop verwacht. Alles ging erg snel vanaf zijn debuut, zo vertelde hij vorig jaar tegen het voetbalweekblad Voetbal International. "Ik was negentien en er kwam ontzettend veel op me af. Na mijn debuut tegen Vitesse speelde ik bijna alles. Voor ik het wist speelde ik in de Champions League."
Uiteindelijk slaagde Ebecilio niet bij Ajax. Naar eigen zeggen was hij niet professioneel genoeg. "Ik ging naast het voetbal ook veel stappen en deed wat ik leuk vond. Zo hoort een voetballer van Ajax natuurlijk niet te leven. Dus ik moest op de blaren zitten."