Megatalent Muñoz opnieuw snelste op opdrogend TT Circuit Assen

david munoz
David Munoz was het snelste in de regen © Racesport.nl - Jan Timmerman
MOTORSPORT - Megatalent David Muñoz heeft de eerste dag van de TT Assen in de Moto3 klasse gedomineerd. De 16-jarige Spanjaard was ook in de tweede vrije training op een opdrogende baan de snelste. De Japanners Tatsuki Suzuki en Ryusei Yamanaka eindigden de dag als tweede en derde.
De omstandigheden op het TT Circuit Assen waren een stuk beter dan in de ochtend. Het asfalt was nog altijd nat, maar het regende niet meer, waardoor de coureurs van de Moto3 klasse al snel betere rondetijden konden noteren.
David Muñoz, die in de eerste training de snelste was, legde ook vroeg in de tweede training een rap tempo op de baan. Maar ook andere mannen als de Indonesiër Mario Aji en de Fransman Lorenzo Fellon meldden zich aan het front. Aji leek hard op weg om de snelste tijd op de klokken te zetten toen hij aan de buitenkant van de Hoge Heide naast de baan kwam en bijna van zijn Honda af werd geworpen.
In de laatste ronde van de tweede vrije training ging Muñoz er nog eens goed voor zitten. Met een tijd van 1.49.491 wist hij de concurrentie opnieuw af te troeven. Tevens was hij bijna drie seconden sneller dan vanochtend. De Spanjaard verdrong Tatsuki Suzuki, die op dat moment de snelste tijd had. De Japanner van het Leopard Honda team moest genoegen nemen met plaats twee. Suzuki gaf uiteindelijk 0.181 seconden toe op Muñoz. Yamanaka volgde op 0.232 seconden van de snelste man.
Voor klassementsleider Sergio Garcia was het een moeilijke dag. De Spanjaard van het GASGAS Aspar Team kwam niet verder dan de veertiende tijd. Zijn teamgenoot en de nummer twee van het kampioenschap, Izan Guevara, zette de twaalfde tijd neer.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.