Izan Guevara terug aan kop in droge derde vrije training TT Assen

izan guevara
Izan Guevara in actie op vrijdag © ANP - Vincent Jannink
MOTORSPORT - Het Spaanse talent Izan Guevara heeft in de derde vrije training voor de Moto3-klasse tijdens de TT Assen de snelste tijd neergezet. De coureur, die de laatste twee wedstrijden wist te winnen, troefde zijn titelrivalen Dennis Foggia en Sergio Garcia af.
Zoals verwacht werd de derde vrije training in stralende omstandigheden afgewerkt. Met een temperatuur van 22 graden en weinig wind hadden de Moto3-coureurs geen enkele moeite om snelle tijden te zetten. De favorieten voor de race lieten in de derde vrije training van zich spreken, waarbij de Italiaan Dennis Foggia lange tijd het veld aanvoerde voor Izan Guevara en Tatsuki Suzuki.
Valpartijen waren er ook voor de Brit Joshua Whatley, de Spanjaard Dani Holgado, de Japanner Kaito Toba en de Italianen Elia Barolini en Andrea Migno. Ook Adrian Fernandez viel op een bijzondere manier van zijn motor. Hij verloor de controle in De Strubben, hing nog half naast zijn motor en werd toen alsnog met een highsider over het stuur gegooid.

Sergio Garcia

Door het grote aantal valpartijen in de slotfase van de trainingssessie werden veel snelle tijden afgenomen, omdat het niet is toegestaan onder een gele-vlag-situatie je snelste tijd te noteren bij het passeren van die gele vlag. Desondanks kwam de tot nu toe onzichtbare klassementsleider Sergio Garcia uit het niets naar de snelste tijd.
Zijn tijd van 1.41.771 hield alleen geen stand. In zijn laatste ultieme ronde zette de Izan Guevara de klok stil op 1.41.526. Daarmee was hij bijna drie tienden van een seconde sneller. Dennis Foggia wist zijn tijd ook nog te verbeteren en kwam heel dicht bij Guevara, maar op 0.035 seconden achterstand moest de Italiaan toch plaatsnemen tussen de twee teamgenoten.
Achter de drie titelfavorieten liet debutant David Muñoz opnieuw uitzonderlijke vorm zien met de vierde tijd. Hij hield de twee Japanners Tatsuki Suzuki en Ayumu Sasaki achter zich.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl