Bo Bendsneyder derde na vrije training Moto2, Fernandez snelste

Bo bensneyder
Bo Bendsneyder op weg naar een topklassering © ANP - Marc Jans
MOTORSPORT - Bo Bendsneyder heeft in de derde vrije training voor de Moto2-klasse tijdens de TT Assen de derde tijd op de klokken gezet. De Rotterdammer moest alleen Augusto Fernandez en Albert Arenas voor zich dulden.
Bendsneyder was vanaf de start van de sessie voorin te vinden. Lange tijd had hij al de zesde tijd in handen. In de slotfase zette hij nog een tandje bij en stuurde hij zijn Kalex-machine naar een tijd van 1.37.226. Daarmee was hij uiteindelijk slechts één tiende van een seconde langzamer dan de snelste tijd van Fernandez.
De Duitser Marcel Schrötter leek de Nederlander nog even uit de top-drie te verdringen, maar zijn snelste tijd werd afgenomen nadat hij bij het uitkomen van de Geert Timmer-bocht buiten de baan kwam. Daardoor bleef de derde tijd van Bendsneyder staan.

RW Racing uit Dwingeloo

De coureurs van het RW Racing GP-team konden ook vanochtend nog geen vuist maken. Barry Baltus zat de hele sessie wel tegen een plaats in Q2 aan, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de negentiende tijd. De achterstand van de Belg op snelste man Fernandez was maar 0.766 seconden.
Zonta van den Goorbergh gaf wat meer tijd toe. Hij kwam 1.3 seconden tekort op de snelste tijd en had daarmee de 24e tijd in handen. Beide coureurs van het team uit Dwingeloo kunnen nog via Q1 een plaats in Q1 afdwingen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl