Even oefenen voor het Wilhelmus op de TT

Even oefenen voor het Wilhelmus op de TT
Even oefenen voor het Wilhelmus op de TT © RTV Drenthe/Karin Mulder
Mezzosopraan Maria Fiselier gaat vanmiddag op de TT, voorafgaand aan de MotoGP, het Wilhelmus zingen. Het wordt voor haar een compleet nieuwe ervaring.
"Ik ben helemaal vereerd. Ik vind het een soort Superbowl-moment", reageert Fiselier. "Ik vond het bijna surrealistisch dat ik gevraagd werd. Ik dacht: ik? Wat geweldig."

Licht of klassiek?

De tekst van de belangrijkste strofes had ze meteen paraat. Wel moet ze nog even bedenken hoe ze het Wilhelmus precies gaat vertolken.
"Ik moet nog even kijken in welke toonsoort ik het ga doen en hoe het met m'n stem het beste uitkomt. En ook of ik er een mix van wil maken van lichte muziek of dat ik het helemaal klassiek ga doen."

Drents bloed

De zangeres komt uit Amersfoort, maar woont tegenwoordig in Berlijn. De TT heeft ze nog nooit van dichtbij mee gemaakt. Maar er stroomt wel wat Drents bloed door haar aderen.
"Mijn moeder komt uit Meppel. En haar familie heeft er wel wat mee. Ik ben er zelf nog nooit geweest. Maar ik vind het wel geweldig om naar te kijken en het is een hele wereld op zich hè."

105.000 toeschouwers

De laatste jaren, voor corona, was de TT steevast uitverkocht. Er kwamen dan 105.000 toeschouwers op de TT af. Voor Fiselier zou dat een record betekenen. "Ik heb wel grote open-air-concerten gegeven. Bijvoorbeeld het 5 mei-concert. En ik ga in augustus het Prinsengracht concert ook presenteren. Maar daar kom je niet aan 100.000 mensen."

Vanmiddag voor MotoGP

Fiselier kijkt uit naar vanmiddag. Ze neemt een hele 'fashion-quad' mee voor haar make-up en haar haar. "Omdat ik er nog nooit geweest ben, heb ik er nog niet een goed beeld bij. Maar ik vermoed dat het me vanmiddag allemaal gaat overvallen", besluit Fiselier.
Het volkslied wordt vanmiddag rond 13.45 uur op het TT Circuit gezongen, voorafgaand aan de start van de MotoGP.
Even oefenen voor het Wilhelmus op de TT

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl