Tweede MotoE-race TT eindigt na drie ronden in anticlimax

granado
Eric Granado © MotoGP.com
MOTORSPORT - Eric Granado heeft de tweede MotoE-race van het TT weekend gewonnen. De race was slechts drie ronden lang na en crash tussen twee coureurs.
De start van de MotoE-race werd al bijna een half uur uitgesteld omdat het lichtjes begon te regenen. De motoren reden een warming-upronde, maar daarna werd nogmaals besloten de start uit te stellen.
Toen de lichten uiteindelijk op groen gingen was de race ingekort van acht naar zes ronden. Mattia Casadei had de beste start, maar Eric Granado, Dominique Aegerter en Matteo Ferrari volgden op de voet.

Crash

Met nog drie ronden te gaan werd de sessie stilgelegd na een crash waarbij Marc Alcoba en Miguel Pons betrokken waren. Omdat er medische assistentie nodig was kon er niet verder geracet worden. Toen alle coureurs terug in de pitstraat waren werd bekend dat de race niet herstart zou worden.
Hierdoor won Eric Granado, die net op tijd de leiding in de wedstrijd over had genomen, vóór Dominique Aegerter en Mattia Casadei. Doordat de race zover ingekort was werden er maar halve punten voor het kampioenschap uitgedeeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl