Zonta van den Goorbergh achttiende bij eerste échte TT: 'Speciaal gevoel'

rw racing
Het RW Racing team met de volle TT tribunes op de achtergrond © ANP - Vincent Jannink
MOTORSPORT - Zonta van den Goorbergh kijkt met een achttiende plaats tevreden terug op zijn eerste Nederlandse Grand Prix. De coureur van het RW Racing GP Team loofde vooral de steun die hij kreeg van alle fans.
"Tijdens de race kun je niet heel erg genieten, want dan ben je natuurlijk aan het pushen voor een goed resultaat, maar in de ronde richting de pitstraat gaven de fans mij een heel speciaal gevoel," liet de 16-jarige Brabander weten. "Er zijn meer circuits ter wereld waar ook zoveel fans komen, maar niet zoveel die ook om mij geven."
Vanaf de 21e startplaats wist Van den Goorbergh, ook geholpen door een aantal valpartijen, drie plaatsen goed te maken. Een redelijk resultaat, al had er volgens hem ook meer in gezeten. "Na ongeveer tien ronden verloor de achterband heel veel grip en dat kwam als een verrassing. We hadden in de trainingen geen lange run kunnen doen. Dat kwam ik tegen in de race."

Mee met Baltus

In de laatste ronde werd het jonge talent nog gepasseerd door Marcos Ramirez, maar ook eerder in de race had Van den Goorbergh al kans om meer van zijn race te maken; "Toen mijn teamgenoot Barry Baltus me passeerde wilde ik met hem mee, maar een langzamere rijder met een technisch probleem kwam tussen ons in. Was dat niet gebeurd, had ik misschien kunnen aansluiten bij de coureurs voor me, want ik zag wel dat ik op hen inliep. Ik reed best strakke rondetijden. Daarom moet ik ook tevreden zijn met de plaats die we nu hebben."
In ieder geval verlaat Van den Goorbergh de TT met een ervaring rijker en aantal belangrijke lessen op zak. "Het was hier veel drukker met mediaverplichtingen en daar moest ik aan wennen. Dat zal volgend jaar wel gemakkelijker zijn. En we zijn op een goede afstand van de winnaar gefinisht, dus daar kunnen we mee verder."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.