Meerdere breuken voor Miquel Pons bij crash tijdens MotoE-race

Miquel Pons
Miquel Pons vanuit het ziekenhuis © Instagram
MOTORSPORT - Miquel Pons heeft gisteren bij een crash tijdens de tweede MotoE-race van het TT-weekend meerdere breuken en inwendige bloedingen opgelopen. Dat meldt hij op zijn Instagram-pagina. Ondanks de verwondingen is zijn medische situatie onder controle, en denkt de Spanjaard alweer aan herstel.
De MotoE-race op het TT circuit verliep behoorlijk chaotisch. De coureurs stoomden zich tijdens een warming-upronde klaar voor de race, maar er werd besloten de wedstrijd een half uur uit te stellen door lichte regenval. De race werd bovendien ingekort van acht naar zes ronden.
Met nog drie ronden te gaan crashte Pons samen met Marc Alcoba. Toen alle coureurs terug in de pitstraat waren, werd bekend dat de race niet herstart zou worden. Hierdoor won Eric Granado, die net op tijd de leiding in de wedstrijd over had genomen, vóór Dominique Aegerter en Mattia Casadei. Vanwege de ingekorte race besloot de organisatie halve punten uit te delen.

Ook breuken voor Kelso

Pons is niet de enige die met botbreuken Assen verliet. Ook de Australiër Joel Kelso moest naar het ziekenhuis. De Moto3-coureur werd in de slotfase van de baan gereden door Adrian Fernandez en brak bij die valpartij zijn enkel en voet. Vanwege de crash kreeg Fernandez alvast een straf voor de volgende GP in Engeland: een long lap penalty.
Diezelfde straf kreeg Fabio Quartararo, nadat de regerend wereldkampioen en huidig klassementsleider in de MotoGP bij zijn eerste val in De Strubben ook concurrent Aleix Espargaro ernstig hinderde. De nummer 2 in de WK-strijd kon zijn wedstrijd nog wel vervolgen en knokte zich knap terug van plek 15 naar plek 4. Daardoor is het verschil tussen Quartararo en Espargaro geslonken tot 21 punten (dat was voor de TT 34 punten).

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.