Thom van der Werff breekt sleutelbeen en mist EK wielrennen

Drents teamworrk zorgt voor
Van der Werff moet het EK aan zich voorbij laten gaan © Team Gepla-Watersley R&D Road Team
Thom van der Werff gaat toch niet naar het EK wielrennen voor junioren. De 17-jarige wielrenner uit Annen heeft z'n sleutelbeen gebroken.
Dat gebeurde gisteren op het NK rond Wierden. Van der Werff was zo'n 41 kilometer onderweg toen het misging.
De sleutelbeenbreuk is een flinke domper voor de Drent. Het EK is namelijk van 7 tot en met 10 juli in het Portugese Anadia en komt dus veel te vroeg voor Van der Werff. Vorige week werd bekend dat de inwoner van Annen was geselecteerd voor de weg- en tijdrit bij de junioren. Eerder dit jaar won hij nog in de Grote Prijs Bob Jungels.

Andere Drenten wel actief op EK

Axel van der Tuuk en Maike van der Duin uit Assen zijn eveneens geselecteerd voor het EK voor beloften en junioren. Het duo zit in de selecties voor de wegwedstrijd en de tijdrit. Van der Tuuk rijdt bij de beloften, Van der Duin bij de junioren.
David Haverdings uit Zuidlaren zat al in Portugal, maar dan voor het EK mountainbike, dat inmiddels is afgelopen. Hij eindigde daar als vijfde bij de junioren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl