ACV strikt spits van NEC Onder 21

Zwikstra
Giovanni Zwikstra (rechts) in het traininstenue van NEC © instagram: Giovanni Zwikstra
Giovanni Zwikstra speelt volgend seizoen bij de Asser derde divisionist ACV. De 21-jarige centrumspits komt over van NEC onder 21.
Met de komst van de oud-jeugdspeler van vv 't Zandt en FC Groningen speelt ACV in op de zware knieblessure van een andere nieuwkomer. Arnoud Bentum, die overkomt van Harkemase Boys, is naar alle waarschijnlijkheid tot de winterstop niet inzetbaar.
Zwikstra begon dus met voetballen bij vv 't Zandt, maar toen die vereniging ter ziele ging, werd het vv Noordpool UFC in Uithuizen. Daar werd hij gescout door FC Groningen voor de voetbalschool. Dat werd gevolgd door een jaar bij de KNVB-jeugdselectie Noord. FC Groningen kwam daarna bij hem terug en hij bleef bij die club tot en met de Onder 19.
Zijn overgang naar NEC in het seizoen 2020-2021 had een duidelijke reden. "ik kreeg daar een profcontract en ze kwamen met een goed plan. Maar het eerste jaar verliep heel slecht door corona. Daarna ben ik een beetje blijven hangen en toen NEC promoveerde naar de eredivisie werd de stap nog groter", laat hij weten op de website van ACV. Betaald voetbal heeft Giovanni Zwikstra nog niet uit zijn hoofd gezet. "Ik hoop dat ACV nog wat stappen omhoog kan maken en dat geldt ook voor mezelf."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl