Volleybalsters sluiten Nations League af met winst op Canada

Laura Dijkema
Laura Dijkema is al jaren speelster van Oranje © ANP/RONALD HOOGENDOORN
VOLLEYBAL - De Nederlandse volleybalsters hebben de Nations League winnend afgesloten. Met Laura Dijkema uit Beilen in de ploeg won Oranje de laatste wedstrijd in Calgary met 3-1 van gastland Canada.
Nederland versloeg de Canadese vrouwen met 22-25 27-25 26-24 25-23. Met vier zeges tegenover acht nederlagen eindigde Oranje als elfde in de competitie met zestien landen.
De volleybalsters wonnen tijdens de laatste speelweek in Calgary drie van hun vier wedstrijden. Naast Canada klopten ze ook Japan en België. In de Canadese stad verloren ze alleen van Turkije (0-3).
De Amerikaanse volleybalsters gaan als nummer 1 door naar de kwartfinales. Zij wonnen elf van de twaalf wedstrijden. Brazilië en Italië boekten tien zeges. De knock-outfase van de Nations League vindt volgende week plaats in de Turkse stad Ankara. 'Team USA', de olympisch kampioen van Tokio, treft wereldkampioen Servië in de kwartfinales.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl