FC Emmen krijgt er een Peruaan bij: Eredivisionist huurt Fernando Pacheco

Fernando Pacheco
Fernando Pacheco wordt komend seizoen door FC Emmen gehuurd. © FC Emmen
FC Emmen heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van Fernando Pacheco. De 23-jarige aanvaller wordt voor één seizoen gehuurd van Club Sporting Cristal.
Pacheco verliet Club Sporting Cristal, waar hij een groot deel van zijn jeugdopleiding genoot, in 2020 voor een avontuur bij Fluminense en Juventude in Brazilië. In januari 2022 keerde hij terug bij Club Sporting Cristal. Hij is bovendien een vaste kracht bij de nationale jeugdploegen van Peru.
Voorzitter Ronald Lubbers is dolblij met de komst van de Peruviaan: "Met Fernando huren we een uitstekende speler voor onze club. Hij heeft zich als buitenspeler al bewezen in Zuid-Amerika en we zijn ervan overtuigd dat hij dat ook bij ons in de Eredivisie kan."
De werkvergunning voor Fernando is aangevraagd. Gemiddeld duurt dit proces twintig dagen. Voorlopig trainer hij nog bij Club Sporting Cristal en vermoedelijk reist hij in de loop van volgende week naar Nederland.

Al eerder in beeld

FC Emmen-voorzitter Ronald Lubbers maakte twee maanden geleden al kennis met Pacheco toen hij een bezoek bracht aan Lima, op uitnodiging van de zaakwaarnemer van Miguel Araujo. In de winter van het seizoen 2020/2021 probeerde Lubbers Pacheco ook al naar Emmen te halen, maar destijds wilde Fluminense niet meewerken.
Benieuwd naar wat bewegende beelden van Pacheco? Klik dan hier en hier.

Maker 'doelpunt van het jaar' blijft

Eerder op de dag werd bekend dat FC Emmen ook komend seizoen gebruik maakt van de diensten van Azzeddine Toufiqui, de 23-jarige Fransman die het afgelopen seizoen (tegen MVV) het doelpunt van het jaar maakte.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.