Gyasi en Pabai op proef bij FC Emmen

Edwin Gyasi
Edwin Gyasi in het shirt van Roda JC in 2015 © ANP / Jeroen Putmans
FC Emmen is niet met twee, maar met vier proefspelers afgereisd naar Delden voor het trainingskamp in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Naast doelman Ludek Vejmola en aanvaller Lorenzo Ebecilio mogen ook Edwin Gyasi en Mark Pabai zich laten zien aan de technische staf van de Drentse club.
Gyasi (31) is een aanvaller die over het algemeen als rechterspits speelt. Hij kwam uit voor de jeugd van AZ, Telstar, De Graafschap, Jong FC Twente, Heracles, Roda JC, Aalesund, CSKA Sofia, FC Dallas. Samsunspor, Boluspor en zijn laatste club was Beitar Jerusalem (de club waar Erwin Koeman trainer was). Het broertje van Edwin, Raymond, speelde in 2015/2016 een seizoen op huurbasis in Emmen.
Mark Pabai (21) is een rechtervleugelverdediger die nog 2024 onder contract staat bij het Italiaanse SPAL, dat uitkomt in de Serie B. Daarvoor speelde hij bij PEC Zwolle, Jong Utrecht en de jeugd van de club uit de Domstad.
Mark Pabai
Ook Mark Pabai (hier in het tenue van PEC Zwolle) is mee met de selectie van FC Emmen op trainingskamp naar Delden © ANP / Gerrit van Keulen
Met de vier proefspelers, Azzeddine Toufiqui en de vanmiddag gepresenteerde Gonzalo Sánchez telt de selectie die is afgereisd naar Delden 27 spelers. Vrijdagavond staat de enige oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp op het programma: tegen PEC Zwolle (in het stadion van PEC om 19.30 uur.

Selectie FC Emmen in Delden

Arnaud Luzayadio
Azzeddine Toufiqui
Ben Scholte
Dave Funke
Giovarny Sluiter
Gonzalo Sánchez
Jan Quispel
Jari Vlak
Jasin Assehnoun
Jeff Hardeveld
Jeroen Veldmate
Julius Dirksen
Keziah Veendorp
Kyan van Dorp
Lorenzo Burnet
Lucas Bernadou
Maikel Kieftenbeld
Max Wolfs
Ole Romeny
Oussama El Azzouzi
Remi van Ekeris
Rui Mendes
Teun Bijleveld
Edwin Gyasi (proef)
Lorenzo Ebecilio (proef)
Ludek Vejmola (proef)
Mark Pabai (proef)

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.