'Messi van de Meerdijk' kiest voor terugkeer naar Emmen

Anco Jansen
Anco Jansen in zijn tijd bij FC Emmen © RTV Drenthe
VOETBAL - Anco Jansen gaat definitief weer in Emmen spelen. De aanvallende middenvelder zal in het nieuwe seizoen uitkomen voor DZOH. Die club promoveerde vorige maand naar de eerste klasse in het zaterdagamateurvoetbal.
De 33-jarige Jansen sloot onlangs zijn profloopbaan af, na een avontuur bij PSM Makassar in Indonesië. Daarvoor kwam hij onder meer uit voor Zwolle, Cambuur, Veendam, De Graafschap, FC Emmen en NAC. In totaal speelde hij 350 officiële duels als profvoetballer.
Met FC Emmen schreef Jansen clubhistorie door in 2018 voor het eerst naar de eredivisie te promoveren. Op bezoek bij Sparta Rotterdam speelde hij een hoofdrol tijdens de gewonnen promotiewedstrijd.

'Niet afbouwen'

"Jansen is fit, gretig en wil niet afbouwen, maar wel doen wat hij nog steeds heel leuk vindt en dat is voetballen", zegt Ginus Gangelhof, bestuurslid voetbalzaken van DZOH. "Wij hebben een jonge talentvolle selectie en konden nog wel wat ervaring gebruiken. Dit hebben we gevonden in de persoon en voetballer Anco Jansen."
De komst van de 'Messi van de Meerdijk' naar DZOH is mogelijk gemaakt door een sponsor van de club. Gangelhof: "Janssen gaat voor een aantal uren per week werkzaamheden voor deze sponsor doen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl