FC Emmen haalt met Richairo Živković nieuwe spits binnen

Zivkovic
Geboren Assenaar Richairo Zivkovic op het TT Circuit Assen, de spits tekent voor één seizoen bij FC Emmen © FC Emmen
Vier dagen geleden wachtte FC Emmen nog op een echte centrumspits. Inmiddels is de club twee 'targetmannen' rijker. Afgelopen vrijdag presenteerde de Drentse club al Metehan Güçlü en nu komt daar Richairo Zivkovic bij.
De geboren Assenaar komt over van Rode Ster Belgrado en tekent in Emmen een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar.
De 25-jarige Zivkovic maakte in 2012 op zestienjarige leeftijd zijn debuut in de Eredivisie bij FC Groningen, waar hij sinds 2007 in de jeugdopleiding speelde (daarvoor speelde Zivkovic in de jeugd van FVV Foxhol). In zijn debuutseizoen bij FC Groningen zaten veel scouts op de tribune voor de snelle spits, waaronder Barcelona en Real Madrid. Zivkovic bleef echter in Nederland en tekende in 2014 bij Ajax, dat hem uitleende aan achtereenvolgens Willem II en FC Utrecht.

Buitenland

Daarna vertrok de voormalig jeugdinternational naar het buitenland en volgden avonturen bij KV Oostende (België), Changchun Yatai (China), Sheffield United (Engeland), Guangzhou City (China). Sinds de zomer van 2021 stond de spits onder contract bij Rode Ster Belgrado (Servië). Bij die club veroverde hij (al speelde hij in competitie- en bekerverband tien keer) de beker en de landstitel.
Nu, vijf jaar na zijn vertrek uit Nederland, staat Zivkovic dus voor een terugkeer naar zijn geboortegrond. "Ik heb in het buitenland geweldige ervaringen gehad, maar de laatste tijd minder minuten gemaakt dan ik had gewild. Daarnaast wilde ik graag terug naar Nederland en FC Emmen biedt me die kans. Ik kijk ernaar uit om alles te geven in een vol stadion in Drenthe."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl