Dick Lukkien: 'De voorbereiding was eigenlijk best oké'

Dick Lukkien
Dick Lukkien © RTV Drenthe
Dick Lukkien vond de nederlaag in de laatste oefenwedstrijd voor de competitiestart, volgende week zaterdag tegen PSV (de winnaar van de eerste prijs van het seizoen: de Johan Cruijff-schaal), onnodig. Sparta won met 3-1, vooral dankzij een sterke eerste helft en een zeer matige eerste 45 minuten van Drentse zijde.
"We kwamen voor rust overal te laat, waren slordig aan de bal en geven ook nog eens twee goals cadeau. Na rust waren we beter, hadden we na de aansluitingstreffer ook kansen op de gelijkmaker maar werd het nog 3-1", vatte de trainer van FC Emmen de generale repetitie samen.
Een jaar geleden was de Drentse club ongenaakbaar in de voorbereiding en werden alle oefenduels gewonnen. De competitiestart viel vervolgens flink tegen met slechts vier punten uit de eerste vijf wedstrijden. "Nu zal dat hosanna-gevoel er minder zijn na de oefenwedstrijden, maar de uitslagen zeggen me niet zoveel. Ik vond onze voorbereiding best oké. Er zit groei in, bijvoorbeeld in de uitvoering van de afspraken. Het is nog wel te wisselvallig. Dat zie je ook vandaag terug, want als je over negentig minuten gelijkwaardig bent dan moet je minstens gelijkspelen. We verliezen nu, maar de kansenverhouding was in ons voordeel", aldus de oefenmeester die volgende week begint aan zijn zevende seizoen als hoofdtrainer van FC Emmen.
Dick Lukkien: 'De voorbereiding was eigenlijk best oké'

Lees ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl