Ben Smit uit Smilde pakt bronzen medaille tijdens WK Pencak Silat

Ben Smit
Ben Smit op het podium tijdens het WK in Maleisië © Team Ben Smit
VECHTSPORT - Ben Smit uit Smilde heeft vanochtend het brons gepakt tijdens het WK Pencak Silat in Maleisië. Dat is een vechtsport die te omschrijven is als een mix van kickboksen en judo.
Smit verloor zijn halve finale en mocht daarom strijden om de derde plek in de klasse boven de 110 kilo. Daarin versloeg hij zijn Indonesische tegenstander. Daarna mocht hij op het podium het brons in ontvangst nemen.
(artikel gaat verder onder de foto)
Ben Smit
Ben Smit met zijn bronzen plak © Team Ben Smit

Gebroken hand

Smit maakte zijn debuut op het WK en had niet durven dromen zo ver in het toernooi te komen. In aanloop naar het WK kreeg hij nog een tegenslag te verwerken door een breuk in zijn hand. Uiteindelijk was hij net op tijd hersteld. Smit is de enige Europeaan die tijdens het WK in de prijzen viel, de sport wordt grotendeels gedomineerd door Aziatische landen.

Rex Burema

Aan het WK Pencak Silat deed nog een Drent mee. Rex Burema uit Annen kwam uit in de klasse 70 tot 75 kilo. Hij deed voor de tweede keer mee aan het WK, maar werd in de eerste ronde uitgeschakeld. Hetzelfde overkwam de twee andere Nederlanders die ook meededen.
Ben Smit keert woensdag terug naar Smilde.
Het RTV Drenthe-sportprogramma De Warming Up bezocht in mei de Drentse deelnemers aan het WK Pencak Silat en maakte deze reportage:
Ben Smit en Rex Burema bereiden zich voor op het WK Pencak Silat

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl