Richairo Zivkovic: 'Een wedstrijd van FC Emmen was nooit saai om naar te kijken'

Zivkovic
Zivkovic: Een wedstrijd van FC Emmen was nooit saai om naar te kijken © RTV Drenthe
In je eerste wedstrijd voor je nieuwe club meteen scoren is lekker voor een speler en al helemaal voor een spits. Richairo Zivkovic deed het gisteren, in de generale repetitie voor de competitiestart, al leverde het FC Emmen geen resultaat op tegen Sparta: 3-1.
Zivkovic maakte de treffer een paar minuten voor zijn geplande wissel. "Die kwam dus perfect op tijd en tuurlijk is het leuk om te scoren. Dat helpt. Zeker voor een aanvaller is scoren een soort voeding."
In de eerste 45 minuten voelde de nieuwe nummer 9 van FC Emmen zich vaak als een roepende in de woestijn. De Drentse club bakte er weinig van en kwam eigenlijk niet tot één fatsoenlijke aanval. "De eerste helft was niets. Na rust was het beter. Daar zullen we van moeten leren."
De geboren Assenaar volgde zijn nieuwe club de laatste jaren op de voet. Veel oude teamgenoten en vrienden speelden de afgelopen jaren (en nog steeds) op De Oude Meerdijk en dus was Zivkovic een fanatiek kijker naar de duels van FC Emmen. "Ik heb het spel van FC Emmen altijd fris gevonden. Een wedstrijd was ook nooit saai om naar te kijken."

'Ondanks mijn leeftijd neem ik veel ervaring mee'

Over het komende seizoen is Zivkovic positief. "Ik heb er een goed gevoel over. We gaan gewoon in de eredivisie blijven en ik hoop Emmen daarmee te helpen. Ondanks dat ik pas 25 ben, neem ik toch wel de nodige ervaring mee. In welke rol dat zal zijn? Als centrumspits is prima, maar ik kan ook vanaf de linkerkant spelen. Het is maar net wat de trainer wil. Of ik puur een speler ben die vanuit de omschakeling kan renderen? Nee, dat is zeker de laatste seizoenen wel gebleken. Met name in China speelden we vaak op de helft van de tegenstander en werd er iets anders van me verwacht en dat ging prima."
Richairo Zivkovic: 'Een wedstrijd van FC Emmen was nooit saai om naar te kijken'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl