Fabio Jakobsen wint een natte Gouden Pijl

Fabio Jakobsen
Fabio Jakobsen is blij na zijn overwinning in Emmen © RTV Drenthe/René Posthuma
WIELRENNEN - Fabio Jakobsen heeft, in een nat Emmen, de Gouden Pijl 2022 gewonnen. In een millimetersprint was hij Dylan Groenewegen net te snel af. Mathieu van der Poel werd derde.
Vlak voor de start begon het weer te regenen in Emmen, waardoor een kletsnat en glibberig rondje rond de kerk moest worden gereden. Direct vanaf de eerste ronde ging Van der Poel in de aanval. Maar na zeven ronden werd hij weer teruggepakt door het peloton, waar lokale held Tijmen Eising zich vaak van voren liet zien.
Bauke Mollema probeerde een paar keer te ontsnappen en werd luid aangemoedigd door zijn twee zoontjes, die teleurgesteld waren toen hun vader weer werd ingerekend. In de slotfase ontstond een kopgroep met alle grote namen. Ook Niki Terpstra kleurde de finale, maar ook hij kon niet uit de greep van de kopgroep blijven.
In een spannende sprint bleef de winnaar van de tweede etappe van de Tour de France, de winnaar van de derde etappe net voor en dus werd het weer een strijd tussen Jakobsen van team Quick-Step en Groenewegen. Van der Poel kwam net wat tekort in de sprint. Mollema werd op gepaste afstand vierde, Terpstra vijfde.
Fabio Jakobsen wint een natte Gouden Pijl

Sfeerverslag

Bij de 43e Gouden Pijl kwamen toppers als Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen aan de start. Beiden wonnen een touretappe. Bauke Mollema werd in juni in Emmen Nederlands kampioen tijdrijden en reed zaterdag nog in Spanje en kwam een paar uur voor de Gouden Pijl terug in Nederland. Mathieu van der Poel reed de Tour de France niet uit, maar won dit jaar wel de Ronde van Vlaanderen. Voor Gouden Pijl voorzitter Roelie Lubbers was het haar laatste Pijl. Na tien jaar neemt ze afscheid. Ook traden er diverse artiesten op, waaronder René Karst. Bekijk hieronder een sfeerverslag van de avond.
Sfeerverslag Gouden Pijl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl