Elmar Reinders geselecteerd voor EK-wegrit in München

Elmar Reinders nieuwe klassementsleider in Olympia's Tour
Elmar Reinders © Riwal Cycling Team
WIELRENNEN - Elmar Reinders uit Assen is geselecteerd voor de wegwedstrijd van het Europees Kampioenschap in München. Bondscoach Koos Moerenhout heeft de renner opgenomen in de 8-koppige selectie.
De renner van het Deense Riwal Cycling Team boekte dit jaar meerdere successen, bijvoorbeeld in Circuit des Ardennes, de Arno Wallaard Memorial en de Tour de Bretagne. Daarmee reed hij zich in de kijker van Bike-Exchange-Jayco, de ploeg die uitkomt op het allerhoogste wielerniveau.

Stap hogerop

Onder meer Dylan Groenewegen en Michael Matthews - meervoudig etappewinnaars in de Tour de France - rijden voor dit team. Naar alle waarschijnlijkheid stapt Reinders over naar de Australische ploeg, zo werd in juni duidelijk.
De wegrit van de mannen vindt plaats op 14 augustus. Het parcours lijkt op maat van de sprinters. Nederland maakt met Fabio Jakobsen een goede kans, onderkent bondscoach Moerenhout.
"De eerste helft van het parcours is uitdagend maar het tweede deel is vlak. Er zal sowieso met hoge snelheid worden gereden. Met deze sterke ploeg kunnen we Fabio goed ondersteunen en willen we hem op de best mogelijke plek afzetten voor een massasprint."
Naast Jakobsen en Reinders doen ook Jos van Emden, Danny van Poppel, Daan Hoole, Nils Eekhoff, Pascal Eenkhoorn en Jan Maas mee aan de wegrit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.