Vier atleten uit Assen geselecteerd voor EK in München

Jorinde van Klinken
Jorinde van Klinken gaat naar het EK Atletiek © ANP/Hollandse Hoogte/Erik van Leeuwen
ATLETIEK - Vier Drentse atleten gaan naar het EK atletiek in München, dat over twaalf dagen begint. Nick Smidt (400 meter horden), Jorinde van Klinken (kogelstoten), Tom Hendrikse (marathon) en Britt Weerman (hoogspringen) zijn door de Nederlandse atletiekbond geselecteerd. Zij komen allemaal uit Assen en zijn allemaal lid of lid geweest van AAC'61.
In totaal reizen 61 atleten af naar Duitsland. TeamNL bestaat uit 34 vrouwen en 27 mannen. Het EK wordt gehouden in het Olympiapark in München, waar vijftig jaar geleden de Olympische Spelen waren.

Drentse kanshebbers

Hordeloper Nick Smidt uit Assen haalde tijdens het afgelopen WK de halve finales op de individuele 400 meter, maar kwam tekort voor een finaleplaats. De Nederlandse titelhouder in deze discipline hoopt te presteren op het EK, zo zei hij eerder tegen RTV Drenthe.
Kogelstoter Jorinde van Klinken greep het afgelopen WK in het Amerikaanse Eugene net naast een medaille. Ze werd vierde met een afstand van 64,97 meter. Zowel Van Klinken als Smidt namen ook deel aan de laatste Olympische Spelen in Tokio.
Nederlands kampioen hoogspringen Britt Weerman reist ook af naar de Zuid-Duitse stad. De Assense werd dit voorjaar uitgeroepen tot Drents Talent van het Jaar. In het verleden stond ze onder meer te boek als 'de beste 17-jarige Nederlandse hoogspringster ooit'. Sinds vorige maand is ze met 1 meter en 95 centimeter ook de houdster van het Nederlands record bij de senioren.
Ook marathonloper Tom Hendrikse mag zich komende zomer laten zien op het EK atletiek in München. Ruim een jaar geleden zorgde de Assenaar voor een verrassend debuut tijdens de marathon van Dresden, die hij in twee uur, dertien minuten en drie seconden liep.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.