Dick Lukkien start bescheiden en nuchter aan zevende seizoen: 'Voor plek 15 moet alles wijken'

Dick Lukkien
Dick Lukkien is klaar voor zijn zevende seizoen als trainer van FC Emmen: 'De tijd is voorbij gevlogen' © RTV Drenthe
Nog minder dan 48 uur en dan trapt FC Emmen het vierde eredivisieseizoen in de clubgeschiedenis af met de uitwedstrijd tegen PSV. In aanloop naar dat duel spreken we uitgebreid met Dick Lukkien, de oefenmeester die zaterdag begint aan zijn zevende seizoen in Drentse dienst.
"Ja, dat vind ik best bijzonder al sta ik daar natuurlijk niet altijd bij stil. Aan de andere kant zijn de jaren voorbij gevlogen en hebben we in mijn periode veel hoogtepunten meegemaakt, maar ook een drama in de vorm van degradatie. Al met al kan ik mijn ei nog altijd prima kwijt hier en lukt het me ook nog wel om dat zevende seizoen vol te maken", aldus Lukkien.
"Ja, het zou zomaar mijn laatste kunnen zijn. Maar daar ben ik helemaal niet mee bezig, want dat zou betekenen dat ik me richt op dingen die over tien maanden kunnen gaan spelen. Dat doe ik niet. Ik richt me op de korte termijn, het dagelijks werken met spelers en ze beter maken met hopelijk een geweldig eredivisieseizoen."

'Daar moet alles voor wijken'

De Veendammer zat nog niet samen met zijn ploeg om te praten over een doelstelling. "Eigenlijk vind ik dat op dit moment ook onzin. Of misschien sowieso wel. Kijk, de doelstelling van een promovendus moet zijn dat je niet in de problemen komt. In ons geval betekent dat plek 15. Daar moet alles voor wijken. Zo bescheiden en nuchter moet die doelstelling ook zijn."

'Een scorende 9 of 10 én een keeper'

Over de kracht van zijn elftal en die van de concurrenten valt op dit moment, volgens Lukkien, nog weinig te zeggen. "Ik weet te weinig van andere clubs en ik weet dat we zelf nog niet helemaal klaar zijn en bovendien dat nog niet iedereen optimaal in training is. Wat we nog zoeken? Een scorende 9 of 10 én een doelman. Op dit moment is er nog niets concreet. We weten wat we willen en gaan voor niets minder dan kwaliteit en ja, hoe vervelend ook, dat vergt in dit geval geduld."

Fernando Pacheco

Tegen PSV kan Lukkien nog niet beschikken over Lorenzo Burnet en Teun Bijleveld. Beide spelers stonden vandaag wel weer op het veld, maar het duel in Eindhoven lijkt voor beide spelers te vroeg te komen. De Peruaanse aanvaller Fernando Pacheco (die zowel vanaf links als rechts kan spelen) zal er wel bij zijn, al ontbrak ook hij vandaag op de training. "Maar dat had alles te maken met zijn werkvergunning. Die kon hij vanochtend halen en dus moest hij de training laten schieten. Wat voor indruk hij maakte? Een goede. Het is een speler die diepgang heeft, ook zonder bal. Hij heeft een opportunistische gedachte, met een vroege voorzet of een onverwachts schot uit de tweede lijn. Ik denk dat hij zeker iets toevoegt aan onze selectie."
Dick Lukkien start bescheiden en nuchter aan zevende seizoen: 'Voor plek 15 moet alles wijken'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl