FC Emmen-verdediger Peet Bijen (27) stopt met voetballen

Peet Bijen
Peet Bijen zet een punt achter zijn profcarrière © FC Emmen
VOETBAL - FC Emmen-speler Peet Bijen heeft per direct zijn loopbaan beëindigd. De 27-jarige verdediger kan niet meer herstellen van een slepende enkelblessure, zo meldt zijn club.
Vorig jaar kwam Bijen bij Emmen, waar hij maar 1 wedstrijd speelde. In de laatste wedstrijd van vorig seizoen - tegen ADO Den Haag - maakte hij zijn rentree na negentien maanden aan de kant te hebben gestaan.
Ook in de voorbereiding op dit seizoen maakte hij minuten in oefenwedstrijden, maar de Twentenaar was nog altijd niet volledig fit. 'Daarom besloot hij individueel verder te trainen met een fysiotherapeut. Hij sloot daarna wederom aan bij onze groep, maar de blessure bleef aanhouden en dus zet hij nu een punt achter een mooie maar helaas te korte spelerscarrière', schrijft FC Emmen op de website

FC Twente

In 2015 maakte Bijen bij FC Twente zijn debuut in de eredivisie. Hij verliet die club in 2020 voor ADO Den Haag. Voor die club speelde hij zeven wedstrijden, totdat hij in oktober 2020 zijn enkelblessure opliep.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.