'FC Emmen troeft Vitesse, Cambuur en Fortuna Sittard af in strijd om Mark Diemers'

Mark Diemers
Mark Diemers wordt volgens de website 1908.nl spoedig gepresenteerd in Emmen © ANP / Tom Bode
VOETBAL - Mark Diemers wordt de volgende aanwinst van FC Emmen. Volgens Feyenoord-platform 1908.nl gaat de Drentse club de 28-jarige middenvelder voor één seizoen huren.
Ronald Lubbers, bestuursvoorzitter van FC Emmen, liet gisteravond laat weten dat er nog geen sprake is van een akkoord.
Diemers heeft nog een contract tot het einde van het seizoen bij Feyenoord, maar trainer Arne Slot liet onlangs weten dat hij niet voorkomt in de plannen van de oefenmeester. Diverse clubs wilden de oud-speler van Cambuur, FC Utrecht, De Graafschap en Fortuna Sittard inlijven waaronder Vitesse, Cambuur, Fortuna en Hannover'96, waar Diemers het afgelopen half jaar op huurbasis speelde.
De geboren Fries (Leeuwarden) speelde tot nu toe 144 duels in de eredivisie, waarin de multifunctionele middenvelder 20 keer scoorde en ook 20 assists gaf. In de Keuken Kampioen Divisie speelde hij 97 wedstrijden en vond hij 17 keer het net.

Voormalig FC Groningen-target

Twee jaar geleden stond Diemers op het punt om te tekenen bij FC Groningen. De club had al een akkoord met Fortuna en een mondelinge overeenstemming met de speler, maar die koos op het allerlaatste moment voor Feyenoord waar hij destijds een driejarig contract tekende.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.