Dick Lukkien: 'Veel respect voor RKC en trainer Joseph Oosting'

Dick Lukkien
Dick Lukkien: 'Ik heb veel respect voor RKC en de manier van spelen. Daar verdient Joseph Oosting een groot compliment voor' © RTV Drenthe
Vorige week, tegen PSV in Eindhoven, was een resultaat voor FC Emmen pure bonus geweest. Morgen, thuis tegen RKC, ligt dat heel anders. Toch is trainer Dick Lukkien op zijn hoede. "RKC werd vorig seizoen tiende in de eredivisie en wij kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Daar zitten gewoon tien clubs tussen."
"Ik heb heel veel bewondering voor RKC. Ze doen het al jaren heel behoorlijk, met bescheiden middelen. Ook de manier van spelen is heel herkenbaar. Dat is een compliment aan de trainer, Joseph Oosting. Het klopt dat ze wel kwaliteit zijn kwijtgeraakt. Zo zijn Odgaard en Meulensteen er niet meer, maar hebben ze ook aardige spelers teruggehaald", vervolgt Lukkien.

Diemers

De oefenmeester van de Drentse club kan morgen niet beschikken over Lorenzo Burnet, Metehan Güclü en de onfortuinlijke Maikel Kieftenbeld. De middenvelder scheurde vorige week in Eindhoven zijn voorste kruisband en is dit seizoen niet meer inzetbaar. Wel meteen van de partij is nieuweling Mark Diemers, die sinds gisteren wordt gehuurd van Feyenoord al begint de aanvallende middenvelder nog op de bank.
Een basisplaats is er wel voor Jasin-Amin Assehnoun, die vorige week prima inviel tegen PSV. Hij start vanaf zijn vertrouwde positie, links voorin. Jari Vlak en Lucas Bernadou zullen de controlerende middenvelders zijn en daarvoor speelt Ole Romeny.
Opstelling FC Emmen
Oelschlägel, Veendorp, Araujo, Veldmate, Hardeveld, Bernadou, Vlak, Romeny, Mendes. Zivkovic en Assehnoun.

Live radio

FC Emmen - RKC begint morgenavond om 20.00 uur. Radio Drenthe is er vanzelfsprekend live bij. De uitzending begint om 19.30 uur.
Bekijk hieronder het complete interview met Dick Lukkien.
Dick Lukkien: 'Veel respect voor RKC en trainer Joseph Oosting'

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.