Dick Lukkien: 'We waren goed genoeg om te winnen'

Joseph Oosting en Dick Lukkien
Joseph Oosting en Dick Lukkien schudden elkaar de hand © ANP / Cor Lasker
VOETBAL - Met 1-1 verliezen. Het kan echt. FC Emmen bewees dat gisteravond tegen RKC. Dick Lukkien baalde uiteraard van het puntenverlies, maar zag ook voldoende positieve dingen. "Ik vond ons tegen een club uit het rechterrijtje, een directe concurrent dus, beduidend beter."
"Laat ik voorop stellen dat het waardeloos is dat we een gewonnen wedstrijd toch nog gelijk spelen. We staan niet goed bij hun vrije bal. Zorg gewoon dat je achter de bal bent, in dit geval Jari Vlak. Maar ook het instappen van Keziah Veendorp, die verder overigens prima speelde, snap ik niet. Als hij die man gewoon voor zich houdt speelt-ie de bal hoogstwaarschijnlijk terug", aldus de oefenmeester van de Drentse club.
"We geven ze dan toch nog teveel, ondanks dat we verder uitstekend verdedigd hebben. We hebben eigenlijk niets weggegeven en hebben ook aan de bal gespeeld zoals we wilden, al had het zeker in de eindfase wel beter gekund. Uiteindelijk dwongen we met het vele balbezit te weinig kansen af, terwijl de mogelijkheden op die kansen er wel waren."
"Als bijvoorbeeld Rui Mendes voor rust betere voorzetten weet af te leveren of als Ole Romeny in een omschakelingsmoment in de tweede helft het overzicht kan bewaren", blikt Lukkien terug. "Natuurlijk kregen we nog een grote kans op de 2-0 via Mark Diemers, maar ik moet ook zeggen dat Vaessen, de doelman van RKC, er goed bij zat. Toch was het goed genoeg om te winnen en daarom is het zuur dat we dat niet hebben gedaan."

Tank leeg

"Naast het creëren van meer kansen vind ik ook dat we fitter moeten worden. Maar dat laatste zie ik bij meer clubs. Bij RKC vandaag, maar ook vorige week bij PSV tegen Monaco", aldus Lukkien. "Ook bij ons was de tank tien minuten voor tijd leeg. Daar moeten we dus stappen in maken, maar het mag ook wel een paar graadjes minder warm worden."
Dick Lukkien: 'We waren goed genoeg om te winnen'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.