FC Emmen Podcast #3: 'Is een vervanger voor Kieftenbeld noodzakelijk?'

Podcast FC Emmen
De podcastleden bespreken het gelijkspel van FC Emmen tegen RKC © RTV Drenthe
In de derde FC Emmen Podcast wordt uitgebreid de onnodige tegengoal tegen RKC geanalyseerd. De enige kans van de wedstrijd leverde de gasten een punt op en zorgde voor een downstemming in het Emmen-kamp. Op de tribune en op social media werden Keziah Veendorp en Jeroen Veldmate veelal als hoofdschuldigen aangewezen, maar was dat wel terecht? Miguel Araujo werd in ieder geval niet één keer werd genoemd en dat wekte verbazing bij de 'kenners' aan tafel bij René Posthuma.
Volgens Niels Dijkhuizen is er sprake van willekeur bij de beoordeling. "Het is duidelijk dat de ene speler wordt gewogen op basis van zijn goede keuzes en een ander louter op basis van de gemaakte fouten."

Heeft Emmen met Bernadou de vervanger van Kieftenbeld in huis?

De maker van de enige Emmen-treffer afgelopen zaterdag, Lucas Bernadou, krijgt veel lof van het panel. Zorgt hij ervoor dat een vervanger voor Maikel Kieftenbeld onnodig is of moet Emmen in de slotweken van de transferperiode toch nog een verdedigende middenvelder halen. Theo ten Caat heeft zijn twijfels: "Je zou het intern kunnen oplossen door bijvoorbeeld met de punt naar achteren te spelen, met Bernadou voor de verdediging en daarvoor Mark Diemers en Ole Romeny."

'Het gemis van Kharchouch werd per goal groter'

Na twee duels wacht spits Richairo Zivkovic nog op zijn eerste goal. Hoe komt hij in zijn kracht? "Of heeft Emmen een fout gemaakt door Reda Kharchouch te laten gaan, ondanks een eerste koopoptie?", vraagt Dick Heuvelman zich af. "Volgens veel fans wel", aldus de meestervoorspeller uit Vries. "Bij iedere treffer kwamen er meer tweets van verontwaardigde Emmen-supporters."

De voorspelling

Heuvelman is voorlopig koploper in de strijd om de Bartjes Bruine Bonen Bokaal. Hij voorspelde een gelijkspel tussen Emmen en RKC. "Zoiets voel je aankomen", aldus de ervaren journalist. "Wat het gaat worden tegen FC Utrecht? Die ploeg draait niet geweldig, maar ik denk wel dat de club van die duikboten-bestuurder gaat winnen. Het wordt 1-2. Zijn de andere postcastleden ook zo pessimistisch?

Gasten

Dick Heuvelman (sportgeweten van het noorden)
Theo ten Caat (voormalig profvoetballer, trainer, schilder en schaker)
Niels Dijkhuizen (FC Emmen-watcher RTV Drenthe)
Presentatie
René Posthuma
FC Emmen Podcast ere 3.wav (15 aug 2022 13:01:49)

Abonneer je op deze podcast

De FC Emmen Podcast is te vinden in je favoriete podcast-apps voor zowel Android- als Apple-telefoons en tablets. Gebruik de knoppen hieronder om de podcast te luisteren in een van deze apps. Daar kun je je ook abonneren zodat je geen aflevering hoeft te missen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.