Doelman Kjell Scherpen op huurbasis naar Vitesse

Kjell Scherpen
Kjell Scherpen in het shirt van KV Oostende in actie tegen Club Brugge © ANP
VOETBAL - Kjell Scherpen speelt komend seizoen voor Vitesse. De doelman uit Emmen komt op huurbasis over van Brighton & Hove Albion uit de Premier League.
De 22-jarige keeper wordt voor een tweede keer door Brighton tijdelijk elders gestald. Het afgelopen halfjaar speelde hij bij het Belgische Oostende. Daar maakte hij een dusdanig goede indruk dat bondscoach Louis van Gaal hem selecteerde voor Oranje. Tot een debuut in het Nederlands elftal kwam het nog niet.
In 2021 zette Scherpen zijn handtekening onder een vierjarig contract bij Brighton. Daar debuteerde de goalie in januari 2022 in de FA Cup. Eerder stond de lange Drent onder contract bij FC Emmen en Ajax. In de hoofdmacht van de Amsterdammers kwam hij vier keer in actie, waarvan eenmaal in de Europa League.

'Beste keuze'

Scherpen is blij met zijn overstap naar Vitesse. "Dit voelt als de beste keuze die ik op dit moment kon maken", aldus Scherpen, die met rugnummer 16 gaat spelen. "Ik ken Vitesse als een mooie en gevestigde club in de eredivisie. Voor mijn gevoel pas ik hier goed; als voetballer, maar ook als mens. Vitesse kent niet de beste seizoenstart, maar we gaan er alles aan doen om zo snel mogelijk de punten binnen te halen."
De Arnhemmers zijn slecht aan het seizoen in de eredivisie begonnen. Er werd verloren van Feyenoord en Excelsior.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.