Vitesse-aanwinst Scherpen wil minuten maken: 'Een seizoen lekker voetballen'

Kjell Scherpen
Kjell Scherpen werd vanmiddag gepresenteerd als nieuwe doelman van Vitesse © Vitesse
VOETBAL - Twee gespeeld, nul punten: Vitesse is het voetbalseizoen vrij belabberd begonnen. De Arnhemmers waren afgelopen jaren een vertrouwd gezicht in het linkerrijtje van de eredivisie en verrasten maanden geleden nog met een plek in de knock-outfase van de Conference League, maar de laatste resultaten wijzen op een terugval. Doelman Kjell Scherpen is nu aangetrokken om Vitesse er weer bovenop te helpen.
De afgelopen twee competitiewedstrijden mocht de huidige eerste keeper van Vitesse - Jeroen Houwen - acht keer de bal uit het net vissen. Scherpen lijkt zijn opvolger te worden, aangezien zijn collega-keeper nog geen verpletterende indruk heeft gemaakt. De Emmenaar zegt in gesprek met RTV Drenthe dan ook te rekenen op veel speeltijd.
"Ik heb gekozen voor Vitesse om meer minuten te gaan maken. Het doel is om lekker een seizoen te gaan voetballen en Vitesse is daar een mooie club voor. Bij een verhuurperiode ga je altijd ergens heen om te spelen. Dat hoop ik hier te gaan doen."

Loopbaan

Na zijn periode in Nederland bij FC Emmen en Ajax vertrok de 22-jarige goalie naar het Engelse Brighton & Hove Albion, waar hij tot de zomer van 2025 onder contract staat. Tot speeltijd in het eerste elftal leidde dat nog niet. Een verhuurperiode bij KV Oostende leverde ook niet al te veel speelminuten op. In overleg met Brighton, dat uitkomt in de Premier League, werd een nieuwe verhuurperiode als beste optie gezien.
"We wilden eerst in de Championship (tweede niveau in Groot-Brittannië, red.) kijken. In de voorbereiding zijn er ook aanbiedingen geweest, maar er waren wat dingetjes onzeker waardoor ik nog niet weg mocht bij Brighton. De club had me nog nodig. De geïnteresseerde clubs schakelden vervolgens door."
(Tekst gaat verder onder de foto)
Kjell Scherpen
Kjell Scherpen in actie voor Brighton © ANP/AP Photo/Rui Vieira

Vitesse meldt zich bij Brighton

Toen de belangstelling voor Scherpen wat ging liggen, klopte Vitesse op de deur. De Gelderse club huurt Scherpen tot de zomer van Brighton. Voor de optie van 'verkoop' is bewust niet gekozen, meldt hij.
"Ook van de kant van Brighton was van verkoop geen sprake. Vitesse heeft daarom ook geen optie tot koop. Ik heb het in Brighton erg naar mijn zijn. Ik hoop hier een mooi seizoen te gaan spelen, met in de zomer vervolgens het EK met Jong Oranje. Alles wat daarbij extra is, is mooi meegenomen", hint hij op het WK Voetbal in Qatar, waar de opties om als doelman mee te gaan, nog behoorlijk open liggen. Scherpen werd al eens geselecteerd door bondscoach Louis van Gaal, maar tot speelminuten in het 'echte' Oranje kwam het nog niet.

Vitesse 'stabiele eredivisieclub'

De oud-FC Emmen-keeper zegt Vitesse te kennen als een 'stabiele eredivisieclub'. De afgelopen jaren stonden de Arnhemmers steevast in het linkerrijtje, met als hoogtepunt de vierde plek in het seizoen 2020/2021. Daarop volgde een succesvolle Europese campagne, waar de club ten koste van topclub Tottenham Hotspur doorstootte naar de knock-outfase van de Conference League. Tegen AS Roma delfde Vitesse, ook wel FC Hollywood aan de Rijn genoemd, het onderspit.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.