Jorinde van Klinken blijft met discus steken op vierde plaats bij EK

Jorinde van Klinken blijft met discus steken op vierde plaats bij EK
Jorinde van Klinken blijft met discus steken op vierde plaats bij EK © Presse Sports/Boue Sebastien
ATLETIEK - Jorinde van Klinken (22) uit Assen verraste gisteren nog door brons te winnen bij het kogelstoten op het EK in München. Maar vanavond verraste ze opnieuw door naast de medailles te grijpen op haar favoriete onderdeel: het discuswerpen. Ze kwam tot een afstand van 64 meter en 43 centimeter.
Maar na afloop viel de teleurstelling eigenlijk best mee. "De blijdschap van m'n verrassende bronzen medaille overheerst nog steeds. Met een medaille bij het discuswerpen zou ik niet zo blij kunnen zijn geweest als met m'n kogelmedaille", reageert Van Klinken.
"De voorbereiding met de discus ging een stuk beter dan met de kogel. Op voorhand was ik met de discus ook meer een medaille-kandidaat en had er ook veel meer ingezeten met de discus. Maar het is prima dat die senioren-discus-medaille nog even op zich laat wachten."
Met haar afstand van 64 meter en 43 centimeter bleef ze vanavond meer dan een meter verwijderd van haar beste seizoensprestatie tot nu toe van 65 meter en 66 centimeter. Haar persoonlijk record staat zelfs op 70 meter en 22 centimeter en dateert van mei vorig jaar.

Podium

De Europese titel in München ging met 67 meter en 95 centimeter, voor de zesde keer op rij, naar de Kroatische topfavoriete Sandra Erkovi. Zilver was er voor de Duitse Kristin Pudenz die een persoonlijk record van 67.87 wierp en het brons ging met 65.20 naar haar landgenote Claudine Vita.

Wedstrijdverloop

Van Klinken pakte met haar eerste worp van 64 meter en 3 centimeter meteen de leiding. Maar na een ongeldige beurt zakte ze met die afstand naar plek drie. Met haar derde worp kwam ze niet verder dan 59 meter en 53 centimeter, terwijl haar medaille-concurrentes steeds verder gingen werpen. Ook haar vierde worp was ongeldig. En pas bij haar vijfde beurt verbeterde zij zich tot 64 meter 43. Van Klinken sloot de wedstrijd opnieuw met een ongeldige worp af.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.