Keeper Scherpen maakt tegen Heerenveen direct debuut voor Vitesse

Kjell Scherpen
Kjell Scherpen werd vanmiddag gepresenteerd als nieuwe doelman van Vitesse © Vitesse
VOETBAL - Kjell Scherpen maakt morgen in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen direct zijn debuut voor Vitesse. De 22-jarige doelman uit Emmen werd dinsdag op huurbasis overgenomen van de Engelse club Brighton & Hove Albion.
"Kjell is een goede bekende van de eredivisie, die ondanks zijn leeftijd al veel ervaring heeft, ook vanuit het buitenland", zegt Vitesse-trainer Thomas Letsch. "Hij komt met zijn persoonlijkheid zeer volwassen over. Ik ben blij dat Kjell hier is. Hij gaat ook starten tegen sc Heerenveen."
Vitesse verloor de eerste twee competitiewedstrijden, van Feyenoord (2-5) en Excelsior (3-1). Jeroen Houwen verdedigde toen het doel van de Arnhemmers.
Letsch hoopt dat Vitesse tegen Heerenveen de eerste punten binnenhaalt. "De resultaten zijn duidelijk niet goed en die moeten we zo snel mogelijk omdraaien. Het zit hem op dit moment vooral in de onnodige fouten en tegendoelpunten. Er zijn ook positieve punten te benoemen, maar de slordigheden moeten er echt uit. Het moet achterin compacter en betrouwbaarder en voorin moeten de gecreëerde kansen beter benut worden", aldus de Duitse coach.

FC Emmen

Scherpen begon zijn profcarrière bij FC Emmen, waar hij ook doorbrak. In 2019 werd hij opgepikt door Ajax, maar wist daar nooit een basisplaats af te dwingen. De boomlange keeper vertrok twee seizoenen later naar Brighton & Hove Albion, dat hem in de tweede helft van het afgelopen seizoen stalde bij KV Oostende.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl