Voor ACV gaat het seizoen vandaag beginnen: thuis tegen DOVO

ACV
Voor ACV start vanmiddag het nieuwe seizoen in de Derde Divsie © ACV
Het zal even wennen zijn voor de ACV-aanhang. Na zes seizoenen Fred de Boer staat er vanmiddag met Ruud Jalving een nieuwe trainer langs de lijn, in de seizoensouverture van de Asser Derde Divisionist tegen DOVO uit Veenendaal.
Alhoewel, de echte ACV'er kent Ruud Jalving nog wel. De 49-jarige inwoner van Zweeloo speelde namelijk negen seizoenen in het blauw-zwart en vierde vele successen in Assen. Jalving maakte deze zomer de overstap van FC Emmen, waar hij hoofdtrainer was van de O21-selectie.
De technische commissie van ACV slaagde er de afgelopen maanden in om de kern van het team, dat vorig seizoen knap zesde werd in de Derde Divisie, redelijk intact te houden én aan te vullen met doelman Ramon Nijland (HHC Hardenberg), verdedigers Tapmahoe Sopacua (Harkemase Boys) en Lars Dijk (FC Emmen O21), middenvelder Aleksandar Jankovic (FC Jedinstvo/ Servië) en de aanvallers Arnoud Bentum (Harkemase Boys, momenteel revaliderend van een knieblessure) en Giovanni Zwikstra (NEC O21).
Doelman Ben Wormmeester hield het na tien seizoenen voor gezien, terwijl Freddy Quispel de overstap maakte naar Staphorst, Robert Talens naar Berkum, Koen Steg naar Jubbega en Ezra Schrijver naar Oranje Nassau. Ook Toufik Faraouni, Jonah van der Werf en Rutger Timmermans vertrokken.

Doelstelling

Onder leiding van Jalving hoopt ACV zich verder te ontwikkelen tot een stabiele Derde Divisionist, met - zoals op de website van de club wordt verwoord - attractief, aanvallend en verzorgd voetbal.
In de voorbereiding op het nieuwe seizoen maakte ACV indruk, want alle vier oefenduels werden gewonnen: SC Heerenveen O21 2-1, Urk 2-4, Be Quick 3-1 en Excelsior'31 1-4. In alle duels wist de nieuwe centrumspits Giovanni Zwikstra het net te vinden.

DOVO

Tegenstander DOVO, die vorig seizoen als dertiende eindigde in de Derde Divisie, wordt dit seizoen gezien als een outsider. De club versterkte zich deze zomer flink en won in de voorbereiding onder andere van Tweede Divisionist Spakenburg met 3-1.
Vorig seizoen won ACV beide keren van DOVO. In Veenendaal pakt de Asser ploeg drie punten dankzij twee treffers van Niels Grevink (1-2 winst). In Assen werd het 3-0 door goals van Nick Westebring, Gijs Jasper en Boy Spijkerman.
ACV - DOVO begint vanmiddag om 14.30 uur. De samenvatting is zondag te zien in Drenthe Nu en op deze website.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl