FC Emmen is de baas in eigen huis tegen FC Utrecht: 3-2

Vlak en Mendes
Jari Vlak en Rui Mendes, de makers van de 2-2 en 3-2, vieren feest © ANP / Cor Lasker
FC Emmen heeft de eerste zege van het seizoen binnen. In het thuisduel tegen FC Utrecht won de Drentse club, na een heerlijk voetbalgevecht, met 3-2. Jari Vlak werd in de 79e minuut de matchwinner, met een van richting veranderd schot.
Door de zege klimt de Drentse club naar de gedeelde 7e plek in de eredivisie, met vier punten uit drie wedstrijden.
Dick Lukkien startte tegen de Domstedelingen met Eric Oelschlägel in de goal en achterin met Keziah Veendorp, Miguel Araujo, Jeroen Veldmate en Jeff Hardenveld. Lucas Bernadou, Jari Vlak en Mark Diemers waren de middenvelders en voorin koos de oefenmeester voor Rui Mendes, Richairo Zivkovic en Ole Romeny die vanaf de linkerkant speelde. Het basisdebuut van Diemers ging ten koste van Jasin-Amin Assehnoun.

Gek(l)opt in de corners

In deze opstelling speelde de Drentse club een prima eerste helft, maar stond het bij rust wel 1-2. Twee keer zag het er niet goed uit bij een corner. In de tiende minuut kreeg Anastasios Douvikas de bal per ongeluk op zijn hoofd en tot zijn schrik ging de bal over de doellijn. Bij Emmen stonden ze erbij en keken ze ernaar, inclusief doelman Eric Oelschlägel die stokstijf op zijn doellijn bleef staan. Het betekende de 0-1 voor Utrecht. In de 34e minuut was het Bas Dost die zijn oude club pijn deed, door voor Jeroen Veldmate te kruipen bij de eerste paal en duikend raak te koppen. Dat was de 1-2, want in de fase voor de tweede treffer was het momentum voor FC Emmen dat via Ole Romeny uit een corner van Mark Diemers verdiend op gelijk hoogte kwam. Overigens keerde Oelschlägel bij de stand van 0-1 nog wel een megakans van Daishawn Redan.
De 1-2 was een onverwachte tik op de kin van de thuisclub, maar toch pakte de ploeg van Lukkien de voetballende draad snel op en kwamen er voor rust nog twee kansen op de 2-2. Zo schoot Diemers in het zijnet en knalde Mendes hard op de vuisten van Barkas.

D'r op en d'r over

Ondanks de achterstand voelde iedereen dat er veel meer in zat voor FC Emmen en dat bleek na rust. Onder aanvoering van een ontketende Lucas Bernadou, Rui Mendes en Mark Diemers ging de thuisclub met succes op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam na exact een uur. Rui Mendes was de maker, nadat de bal in de rebound voor zijn voeten kwam: 2-2. En Emmen denderde door en Utrecht kreeg maar geen vat op de dadendrang van de rood-witten. Jari Vlak, met een zondagschot op zaterdagavond, zorgde voor een explosie op De Oude Meerdijk door via een Utrecht-been raak te schieten: 3-2.
Daarna gooide Bas Dost bijna nog roet in het eten maar Oelschlägel voorkwam dat, waarna het feest kon losbarsten.