Minimale zege Alcides in seizoensouverture

Alcides - Rohda Raalte
Alcides nam het op tegen Rohda Raalte © RTV Drenthe / Florian van Velthoven
VOETBAL - Alcides uit Meppel heeft zijn eerste wedstrijd in de Vierde Divisie (voorheen Hoofdklasse) gewonnen. Rohda Raalte werd op het eigen sportpark Ezinge met 1-0 verslagen. Ondanks de weinige kansen was de overwinning terecht.
Alcides schoot gelijk goed uit de startblokken en kreeg uit een corner gelijk een goede mogelijkheid. Het was Boye Keizer die hoog over schoot. Daarna was het Nick Kuiper die de bal loeihard bovenkant lat schoot.
Toch was de grootste kans uit de eerste helft voor de gasten uit Raalte. De vrije trap van Damon van Hoften raakte de lat, in de rebound kon Wesley Hansler ook niet scoren. Doelman Xander Jager en de paal voorkwamen dat.
Na een klein half uur spelen schoot Boye Keizer net over. Ondanks de mooie schoten kwam de thuisploeg niet verder dan schoten vanuit de tweede lijn. Ook Rohda Raalte kwam niet meer tot kansen.
Twee doelpunten
In de tweede helft kwam Rohda Raalte beter voor de dag en kreeg meer grip op de wedstrijd Tot grote kansen kwamen de bezoekers echter niet. Deniz Sahbaz scoorde nog wel namens de gasten, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.
Beide ploegen speelde in de tweede helft lange tijd zomeravondvoetbal, maar het was toch Alcides dat aan het langste eind trok. Na een mooie pass van invaller Jeroen Westerbeek was het invaller Leon Kooiker die Alcides naar de overwinning schoot.
Samenvatting Alcides - Rohda Raalte (Vierde Divisie zondag)