Max Houkes wint na zinderende finale ITF-toernooi Oldenzaal

Max Houkes
Max Houkes wint na zinderende finale ITF-toernooi Oldenzaal © RTV Drenthe / Karin Mulder
TENNIS - Max Houkes (22) uit Sleen heeft vanmiddag de finale van het ITF-toernooi in Oldenzaal gewonnen. Het is de eerste keer dat hij een ITF-toernooi op zijn naam schrijft.
Tegen de ervaren Duitser Jeremy Jahn (32) werd het 2-0. Jahn is op dit moment de nummer 909 op de wereldranglijst, maar stond in 2017 al eens op plek 197. Houkes is bezig aan een goede serie en is op dit moment de nummer 543 van de wereld.
"Echt geweldig. Een van de mooiste dingen", reageert hij op zijn overwinning, die hij onder toeziend oog van zijn ouders pakte. "Vroeger vond ik het ook nog wel eens spannend als er allemaal bekenden kwamen kijken. En nu zat de hele tribune vol. Mijn familie was er en mijn schoonfamilie. Geweldig dat iedereen dit heeft kunnen zien."

Serie

De 22-jarige Drent is bezig met een goede serie. Hij komt de laatste tijd vaker ver tijdens ITF-toernooien. In het Oostenrijkse Kottingbrunn was de Slener verliezend finalist, ook in Innsbruck greep hij net naast de toernooizege. "Dit is een grote bevestiging dat ik goed bezig ben", zegt hij. "Je weet wat ze zeggen, drie keer is scheepsrecht", lacht hij dat hij nu na de twee eerdere finaleplaatsen, nu wel wint.

Eerste set

Na een zeer moeizame start in de eerste set, met veel servicefouten en gemopper keek Houkes tegen een 4-1 achterstand aan. Maar hij toonde veerkracht en wist de stand toch nog weer naar 5-5 gelijk te trekken. En dat leidde tot gemopper aan Duitse zijde. Via 6-6 wist Houkes de tiebreak met 7-3 over de streep te trekken.
Max Houkes in actie in de finale in Oldenzaal
Max Houkes in actie in de finale in Oldenzaal © RTV Drenthe/Karin Mulder

Tweede set

De eerste game van de tweede set was een waar schouwspel waar Houkes uiteindelijk aan het langste eind trok. Maar op zijn servicebeurt wist de Duitser de stand weer gelijk te trekken. Maar daarna liep de Drent redelijk eenvoudig uit naar 4-1. Jahn maakte er nog 4-2 van maar daarna denderde Houkes door naar 6-2 en dus naar zijn tweede setwinst.
Volgende week is hij dichterbij huis te bewonderen. Dan speelt hij het ITF-toernooi van Haren.
Max Houkes wint in Oldenzaal zijn eerste ITF-toernooi

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.