Mohamed Bouchouari: De nieuwe Glenn Bijl van FC Emmen

Mohamed Bouchouari
Mohamed Bouchouari: 'Ik ben een moderne back, met heel veel drive' © RTV Drenthe
"Is hij geblesseerd nu?" Het is duidelijk. De nieuwste aanwinst van FC Emmen, rechtervleugelverdediger Mohamed Bouchouari, kent Glenn Bijl niet. Toch heeft de Belg, met Marokkaanse roots, veel weg van de voormalige verdediger van FC Emmen.
"Klopt", zegt Dick Lukkien. "Net als Glenn is Mohamed omgevormd tot back en heeft hij veel dynamiek in zijn spel. Hij kan verdedigen en aanvallen en heeft longen als een paard."
Bouchouari kwam er eergisteren, op de laatste transferdag, razendsnel uit met de Drentse club. "Het voordeel is dat ik al eerder op het punt stond om naar Emmen te gaan. Dat was afgelopen winter, maar dat ging niet door. Nu wel en daar ben ik blij om. Ik kijk er naar uit om veel minuten op het hoogste niveau te maken."
Dat laatste is al weer even geleden, want hoewel Bouchouari pas 21 jaar is speelde hij in het seizoen 2019/2020 bij het Luxemburgse F19 Dudelange alle duels in competitieverband en in de Europa League. Mede vanwege de coronapandemie bleef het bij één seizoen en keerde hij terug bij RSC Anderlecht, waar hij in het beloftenteam terecht kwam.
Fit om te spelen
Bouchouari zal komende zondag, als FC Emmen op eigen veld tegen AZ speelt, al minuten kunnen maken. "Ik ben topfit en er klaar voor."
Bekijk hieronder het interview met Mohamed Bouchouari.
Mohamed Bouchouari: De nieuwe Glenn Bijl van FC Emmen

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.